Fekete ribizli mag olaj

Fekete ribizli mag olaj

Mire jó a fekete ribizli mag olaj?

 

Az egyik legerősebb antioxidáns, a hidegen sajtolt fekete ribizli mag-olaj az antioxidáns hatása mellett kiváló a reumatikus és ízületi fájdalmakra is. Gazdag bőrregeneráló és antioxidáns hatóanyagokban. A kiváló minőségű gamma-linolénsav természetes forrása, hozzájárul a vérben a normális koleszterinszint fenntartásához.

 

A hidegen sajtolt fekete ribizli mag köztudottan komoly C-vitamin forrás a szervezetnek, kiváló ránctalanító, késlelteti a bőr öregedését, védi, táplálja az öregedő, igénybe vett, száraz bőrt. Rendkívül gazdag gamma linolénsavban, mely magas, 20 % -tartalmú arányánál fogva kiemelkedő a növényi olajok közt. Magas Omega 3 és Omega 6 zsírsav tartalma is hozzájárul különösen hatásos gyulladáscsökkentő, irritációt megszüntető, nyugtató hatásához, mely tulajdonsága miatt hatékony bőrbetegségek kezelésében.

Legújabb Flavon termékünk, a Flavon Peak Future egyik összetevője a fekete ribizli mag olaj.

 

A termékről itt találsz  bővebb információt, és itt tudsz jelentkezni a kipróbálására: Megnézem az új Flavon Peak Future-t!

Tökmag olaj

Tökmag olaj

Mire jó a tökmag olaj?

 

A tökmagból sajtolt, sötétzöld színű, épp ezért zöld aranynak is nevezett tökmagolaj régóta szerves része a népi gyógyászatnak, újabban azonban egyre többen felfedezik maguknak, így valódi reneszánszát éli. A hidegsajtolás során kinyert tökmagolajnak rendkívül magas a telítetlen zsírsavtartalma. A tökmagolajat a jóindulatú prosztata megnagyobbodás kezelésére használják, és jótékony hatással van a koleszterinszintre a poszmenopauzába kerülő nőknél.

Amellett, hogy a tökmagolaj nagyon gazdag telítetlen és többszörösen telítetlen, esszenciális zsírsavakban – omega-3 zsírsavakban is -, a vitaminoknak és ásványi anyagoknak is rendkívül gazdag forrása, nagy mennyiségben található benne kalcium, kálium, magnézium, cink, réz, vas, valamint D-vitamin, B-vitamin és E-vitamin.

A tökmagolaj rendszeres fogyasztása a szervezet egészére jótékony hatással van,

 

többek között kiegyensúlyozza a koleszterinszintet, javítja a keringést, csökkenti az érelmeszesedés mértékét, ezáltal pedig mérsékli a szívinfarktus kialakulásának kockázatát. Az agyi keringés szempontjából sem elhanyagolhatóak jótékony tulajdonságai, javítja a memóriát és a szellemi teljesítményt, az immunrendszer mellett továbbá az idegrendszert is erősíti.

 

A tökmag olaj gazdag antioxidánsokban, gyulladáscsökkentő hatása van,

emellett a bőrt is gyógyítja, szépíti, egészségessé teszi – csakúgy, mint a hajat – és vitalizálja, köszönhetően többek között az E-vitaminnak és a cinknek. A bőr sérüléseit, gyulladását is képes gyorsabban gyógyítani fogyasztása.

Legújabb Flavon termékünk, a Flavon Peak Future egyik összetevője a tökmag olaj.

 

A termékről itt találsz  bővebb információt, és itt tudsz jelentkezni a kipróbálására: Megnézem az új Flavon Peak Future-t!

Homoktövis húsolaj

Homoktövis húsolaj

Mire jó a homotövis húsolaj?

Nemesített homoktövis terméséből kíméletes eljárással nyert olaj magas karotin-, E-vitamin és F-vitamin tartalommal bír.
Általános legyengülés, illetve különösen fertőző betegségek és műtétek után jó immunrendszer-erősítő – javíthatja az általános egészségi állapotot. A homoktövis nagy C-vitamin-tartalma miatt ideális megfázások kezelésénél

Hogyan hat a homoktövis húsolaj?

  • védi és erősíti az immunrendszert, növeli szervezetünk védekező   képességének hatékonyságát
  • késlelteti az öregedési folyamatokat
  • zsíroldó hatású, fokozza az anyagcserét, így segít az optimális testsúly megtartásában
  • kedvezően hat a gyomor- és nyombélfekélyre, védi a májat
  • speciális zsírsavösszetétele révén csökkenti a vér koleszterinszintjét
  • erősíti a kötőszövetet, ezáltal csökkenti a narancsbőr kialakulását
  • hámosító és gyulladáscsökkentő hatású
  • gátolja a hajhullást és lassítja a ráncok kialakulását
  • véd a káros UV-sugárzástól


Külsőleg ecsetelve jó hatása van égési sebek, bőrfekélyek, radioaktív kelevények, szájgyulladás, a fejbőr és a bőr – kozmetikai – kezelésére.

Hogyan fogyasszuk a homoktövis húsolajat?

Napi fogyasztásra 1-2 mokkás kanálnyi mennyiség ajánlott.

Szezámmag olaj

Szezámmag olaj

Hogy az arabok számára milyen értéket jelentett, talán az is tanúskodik, hogy Aladdin kincsekkel teli barlangját a “Szezám, tárulj!” jelige nyitotta ki. 

Mire jó a szezámmag olaj?

A szezámot több keleti kultúra afrodiziákumnak, vagyis a szerelmi vágyat serkentő, a férfias teljesítményt fokozó szernek tekinti. A szezám parányi magvait összetételük rendkívül értékes táplálékká teszi. Telítetlen zsírsavakat nagy arányban tartalmaz, tömegének több mint felét olaj teszi ki. Jelentős mennyiségű A-, B1-, B2-, E-vitamin van benne. Kalciumban különösen gazdag, de más ásványi anyagoknak, így például káliumnak, foszfornak, magnéziumnak, vasnak is bőséges forrása. Lecitin tartalma miatt a fogyasztása a magas koleszterinszintűeknek különösen előnyös, szív- és érvédő táplálék, mivel koleszterincsökkentő hatású illetve akadályozza az érfalakon a plakk-képződést.

A szezámmagból préselt szezámolaj B-, D- és E-vitamint, értékes aminosavakat, foszforsavat tartalmaz. Nagy energiatartalma – 570 kilokalória van 100 grammjában – és vitaminjai, antioxidánsai miatt hatékony roboráló szer. Gazdagabb kalciumban, mint például a tehéntej, így fogyasztása segíthet elkerülni a csontritkulást

Vegetáriánusoknak értékes fehérjéi miatt különösen érdemes az étrendjükbe illeszteni, de mindenkinek ajánlható, aki emésztési gondokat (például székrekedést, máj- és epebajokat). Újabb kutatások szerint a szezámolaj a bőr védelmében is bevethető: akadályozza, késlelteti a melanóma kialakulását, a bőr rosszindulatú daganatos sejtjeinek szaporodását.

Mindazoknak, akiknek nagy tápértékű, energiadús, vitaminban gazdag, erősítő táplálékra van szükségük, fogyasszanak rendszeresen szezámmagot: a gyerekek, a kamaszok, gyermeket váró és szoptató kismamák, a betegségből lábadozók, a szigorú növényi étrendet tartók, a változó korban lévők számára egyaránt hasznos. Egyszerű, ősi recept például a mézzel kevert szezámmag.

Moringa oleifera magolaj

Moringa oleifera magolaj

Mi a moringaolaj, honnan származik?

A nálunk még kevéssé ismert moringa olajat a Himalája lábánál őshonos fa, a moringafa (Moringa Oleifera) hosszúkás hüvelyében termő apró magokból préselik mechanikus eljárással, vagy oldószeres kivonással.
A moringafa önmagában is egy rendkívül értékes haszonfa, melyet a gyökerétől a leveléig feldolgoznak, főleg az élelmiszeriparban, mivel valamennyi része bőséges forrása a vitaminoknak, nyomelemeknek, és különböző gyulladáscsökkentő, antioxidáns, bőrpuhító hatású anyagoknak. A moringafa magjának 40%-a olaj, amit az élelmiszer-, és gyógyászati iparban is nagyra becsülnek, rágcsálják önmagában, mint a diót, és feldolgozzák értékes beltartalmáért étolajnak. 

Moringaolaj az egészséges bőr- és hajápoló

  • Hidratál: A moringa olajat, mint a többi hatóanyag olajat, érdemes mélyen a bőrbe masszírozni. Kiválóan felszívódik, nem hagy olajos nyomot. Magas omega-9 zsírsavtartalmánál fogva hidratál, behénsav tartalmával pedig simítja a bőrét.
  • Kondicionál: Készítsen meleg olajas hajpakolást moringa olajjal, mely erősíti a hajhagymákat is.
  • Regenerál: Hegek, aknék, horzsolások, égési sérülések esetén bátran kenegessük rendszeresen az érintett felületet, a moringa olaj erőteljesen csökkenti a hegeket. 

Moringaolaj jótékony hatásai

  • Antioxidáns – A moringa olaj erőteljes antioxidáns hatóanyagok tárháza (szterinek, flavonoidok, vitaminok), így fiatalító hatású bőre számára
  • Anti-aging – Enyhíti az öregedés jeleit, feltölti és kisimítja a bőr apró ráncait
  • Gyulladáscsökkentő – Csökkenti a gyulladást külsőleg és belsőleg egyaránt.  Használható felületi sebek kezelésére
  • Bőrpuhító – Kiválóan hidratálja a bőrt
Kendermagolaj

Kendermagolaj

Mire jó a kendermag olaj?

A kendermagolaj rendszeres fogyasztásával erősíthetjük az immunrendszerünket, csökkenthetjük bizonyos krónikus betegségek rizikóját, és az esszenciális zsírsavaknak köszönhetően a szívünket, a vérereket, sőt még az idegrendszerünket is védhetjük.

kendermagolajban többek között alfa-linolénsavat találhatunk. Ezek gyulladáscsökkentő hatásokkal bírnak, így segíthetnek megelőzni azokat a tüneteket, melyek a krónikus betegségek okozta mikroszkopikus gyulladásokkal járnak együtt. Ezen kívül az immunrendszerre, az anyagcserére és a hormonális rendszerre is kiegyensúlyozó, serkentő hatással van a kendermagolaj. A gamma-linolénsav főként a hölgyek egészségére lehet jó hatással, például enyhítheti a menopauza kellemetlen tüneteit egyaránt.

Fontos kiemelni, hogy az omega-3 és omega-6 zsírsavakat, ebben az olajban ideális arányban (3:1) találhatjuk meg.

Hogyan fogyasszuk a kendermag olajat?

A kendermag olajat még különlegesebbé teszi, hogy külsőleg és belsőleg egyaránt használhatjuk. A kendermagolaj nagyszerűen ápolja és hidratálja a bőrt, enyhíti a viszketést és az irritációt, javítja a bőr rugalmasságát is. Mindezt anélkül, hogy a pórusokat eltömítené, ezért még a zsíros, problémás, pattanásra hajlamos bőr ápolására is megfelelő.

A kendermag olajat a hajra, illetve a fejbőrre is alkalmazhatjuk pakolásként! A kendermagolajban lévő esszenciális zsírsavak a gyulladásos bőrbetegségek tüneteit is képesek enyhíteni, így például az ekcémás betegeknek is érdemes kipróbálni.

Mivel a kendermagolaj nagyon ízletes, fogyaszthatja úgy is, hogy a napi étkezések során ételét meglocsolja egy evőkanál olajjal, vagy kedvenc italába keveri. Nagyszerű főtt vagy párolt zöldségekhez, salátákhoz, még a vajat is helyettesítheti vele, vagy egyszerűen kortyolgathatja.