Étrend-kiegészítő nővények

A búzafű nem gyógyszer

Mire jó a búzafű? A búzafű frissítőként és fiatalítóként egyaránt használható, mivel nagy mennyiségben tartalmaz természetes vitaminokat, ásványi anyagokat, nyomelemeket és enzimeket. A búzafű magas klorofil tartalma miatt dúsítja a vérünket oxigénnel, a sejtek...

A cékla jótékony hatásai

Cékla a zöldségek királynője. Kiemelkedő kalcium-, foszfor-, nátrium-, kálium-, és kén tartartalom. Rendkívül sok folsavat tartalmaz, mely a magzati fejlődés szempontjából különösen fontos. Kiváló vérképző. Festékanyaga a betanin, ami immunerősítő hatású. Elősegíti a...

A fokhagyma gyógyító titkai

Mire jó a fokhagyma? A fokhagyma antibakteriális és antimikotikus (gombaellenes) hatása révén légúti megbetegedések és a Candida Albicans okozta fertőzések kezelésében használatos, továbbá tágítja az ereket is. Rendszeres, kúraszerű alkalmazása csökkenti a vér káros...
Ünnep az árnyékban is

Ünnep az árnyékban is

Ünnep.Több napos, piros betűs. A Földön sok családé. Egyszerre, egy időben ünnep. Túlnyúlik évezredeken, hiten és valláson. Mégis mindegyik belefér. Talán azért, mert olyan fényes, tiszta és szerethető. A családról szól. A szeretetről és az összetartozásról. Ünnep....

bővebben

A Sport jelentősége

  RÓZSA Rózsás szép napot kívánok mindenkinek! Itt vagyunk megint az alakváltó programunkkal, a Karanténkilók Pá kihívásunkkal, ami 30 napos, de lehet, hogy folytatni is fogjuk. Adrienn, szeretettel üdvözöllek! Képzeld el, hogy már a tizedik alkalommal tanítunk....

bővebben
Goji bogyó –  a szuperélelmiszer

Goji bogyó – a szuperélelmiszer

Mire jó a GOJI bogyó? GOJI => CSÖKKENTI A STRESSZT, TÁMOGATJA A MEMÓRIÁT ÉS A TANULÁSI KÉSZSÉGEKET, SEGÍTI A KALCIUM BEÉPÜLÉSÉT A CSONTOKBA. 21%-kal növeli meg minden sejt élettartamát 21 féle ásványi anyag 18 féle aminosav 67x több B1 vitamin, mint a barnarizsben...

bővebben
Fekete ribizli mag olaj

Fekete ribizli mag olaj

Mire jó a fekete ribizli mag olaj?   Az egyik legerősebb antioxidáns, a hidegen sajtolt fekete ribizli mag-olaj az antioxidáns hatása mellett kiváló a reumatikus és ízületi fájdalmakra is. Gazdag bőrregeneráló és antioxidáns hatóanyagokban. A kiváló minőségű...

bővebben
Tökmag olaj

Tökmag olaj

Mire jó a tökmag olaj?   A tökmagból sajtolt, sötétzöld színű, épp ezért zöld aranynak is nevezett tökmagolaj régóta szerves része a népi gyógyászatnak, újabban azonban egyre többen felfedezik maguknak, így valódi reneszánszát éli. A hidegsajtolás során kinyert...

bővebben
Mangó

Mangó

A csonthéjas mangó a legízletesebb egzotikus gyümölcsök közé tartozik. Az indiaiak szent fája. A szerelem szimbóluma. A mangó nem csak különleges íz világának, hanem magas vitamin-, és ásványi anyag tartalmának is köszönheti, hogy nagy népszerűségnek örvend. Mit...

bővebben
Földi eper

Földi eper

A földi eper finom és egészséges, ráadásul még fogyaszt is! Kiváló vértisztító, baktériumölő, és bőrünkre is jótékony hatással van! Az eper jótékony hatása   Gazdag vitaminokban (A-, B1-, B2- illetve C-vitamin) és ásványi anyagok (kalcium, kálium, magnézium,...

bővebben
Guarana

Guarana

Mi is az a guarana? A guarana egy a mai napig gyógynövényként ismert mag, mely az Amazonas őserdőben élő Guarani törzsről kapta a nevét, akik a magvakból gyógyitalt készítenek. Tehát először az amazóniai indiánok fogyasztották nagy előszeretettel, miután rájöttek...

bővebben
Kiwi

Kiwi

Honnan ered a kivi neve? Nevét Új-Zéland nemzeti madaráról, a kiwiről kapta. Milyen jótékony hatása van a kivinek? A kivi gyümölcs nagy mennyiségű tápanyagot, ugyanakkor kevés kalóriát tartalmaz. A kivi egészségügyi előnyei közé tartozik a kollagén termelés fokozása,...

bővebben
Málna

Málna

Honnan ered a málna? A legenda szerint először Kréta szigetén kezdték el termeszteni, innen terjedt tovább a rómaiak közvetítésével. A középkorban már ismert gyógynövénynek számított, a kolostorkertek népszerű növénye volt. Mire jó a málna? A málna, sok piros...

bővebben
Kakaó, kakaóbab

Kakaó, kakaóbab

Honnan ered a kakaó, a kakaóbab? A mexikói aztékoknál a királyok itala volt. Európában is elterjedt, de a jelenlegi ital formájában, ill. csokoládéban való felhasználási módja csak a XIX szd. végén alakult ki. Sok kiváló élettani hatása van, és az immunrendszert...

bővebben
Szőlő mag

Szőlő mag

Mit tartalmaz a szőlőmag? A szőlőmag a szőlő valamennyi jótékony összetevőjét koncentráltan és a szervezet számára könnyen hasznosítható formában tartalmazza. Legfontosabb tulajdonsága, hogy rendkívül nagy mennyiségben tartalmaz antioxidáns hatóanyagokat,...

bővebben
A zöld tea csodája!

A zöld tea csodája!

A zöld tea nem csupán élvezeti termék, hanem természetes gyógynövény, s fogyasztása több krónikus betegség kialakulását megelőzheti. A zöld tea nagyban hozzájárul a fogyáshoz, anélkül, hogy tudnánk róla. Több klinikai vizsgálat is igazolta, hogy napi három csésze tea...

bővebben
Almapektin

Almapektin

Mi az almapektin? A pektinek bonyolult felépítésű poliszaharidok, melyek a zöldségekben, gyümölcsökben találhatók. Iparilag a pektint az alma préselése után megmaradt anyagból, a citrusfélék (narancs, grapefruit, mandarin, citrom) héjából, a cukorrépából nyerik ki. A...

bővebben
Datolya

Datolya

A datolya finom, édes gyümölcs, amely általában forró, sivatagos klímájú helyeken terem. A datolya vagy datolyaszilva fáját az arab világban az élet fájának is nevezik, ami teljesen érthető. Mire jó a datolya? A friss és a szárított datolyában is sok az ásványi anyag...

bővebben
Fügekaktusz

Fügekaktusz

Létezik egy kaktuszfajta, mely nem a szúrósságáról, a szárazságtűréséről, hanem fogyasztó hatásáról ismert. A mexikói nopál, vagy más néven fügekaktusz jótékony hatással van az immunrendszerre, de bevethető a celulitisz és a túlsúly ellen is. A fügekaktusz jótékony...

bővebben
Fekete berkenye (arónia)

Fekete berkenye (arónia)

Honnan származik a fekete berkenye? A gyümölcs származási helye az Amerikai Egyesült Államok és Kanada keleti része, ahonnan elsősorban Skandináviában, Oroszországban és Lengyelországban terjedt el a XX. század eleje óta. A fekete berkenye élettani hatásai A fekete...

bővebben
Fahéj

Fahéj

Milyen fahéj típusok vannak? A két főbb variáns íze különböző. Az amerikai konyhában népszerű kínai fahéjban a csípős íz dominál, míg az Európában ismertebb ceyloni fajta enyhébb, pikánsabb ízű. Őröletlen állapotban kinézetük is könnyen megkülönböztethető: a ceyloni...

bővebben
Acerola cseresznye, avagy barbadoszi cseresznye

Acerola cseresznye, avagy barbadoszi cseresznye

Mi is az acerola? Az acerola vagy más néven barbadoszi cseresznye mintegy öt méter magasra megnövő, lombhullató fa. Az acerola fa vadon nő, de termesztik is Brazíliában, Dél-Amerika északi vidékein, Közép-Amerikában és Jamaikában. Mire jó az acerola? Általánosan...

bővebben
Ananász

Ananász

Kinek jó az ananász? Fogyókúrázóknak Az ananász legértékesebb anyaga a bromélia nevű enzim, mely a fehérje emésztésében nyújt hathatós segítséget, valamint szerepet játszik a zsír elégetésében is. Fogyókúra idején ez a gyümölcs, illetve a belőle nyert gyümölcslé...

bővebben
Fekete szeder

Fekete szeder

Már Kr.e. 400-ban Hippokratesz idején említették. A népi gyógyászatban régóta ajánlott szer az étvágytalanság és a vérszegénység ellen. Foszfor- és kalciumtartalma jelentős, támogatja a csontok fejlődését, növekedését és a fogak védelmét . A kalcium erősebbé teszi a...

bővebben