Étrend-kiegészítő nővények

Acerola cseresznye, avagy barbadoszi cseresznye

Mi is az acerola? Az acerola vagy más néven barbadoszi cseresznye mintegy öt méter magasra megnövő, lombhullató fa. Az acerola fa vadon nő, de termesztik is Brazíliában, Dél-Amerika északi vidékein, Közép-Amerikában és Jamaikában. Mire jó az acerola? Általánosan...

Almapektin

Mi az almapektin? A pektinek bonyolult felépítésű poliszaharidok, melyek a zöldségekben, gyümölcsökben találhatók. Iparilag a pektint az alma préselése után megmaradt anyagból, a citrusfélék (narancs, grapefruit, mandarin, citrom) héjából, a cukorrépából nyerik ki. A...

Ananász

Kinek jó az ananász? Fogyókúrázóknak Az ananász legértékesebb anyaga a bromélia nevű enzim, mely a fehérje emésztésében nyújt hathatós segítséget, valamint szerepet játszik a zsír elégetésében is. Fogyókúra idején ez a gyümölcs, illetve a belőle nyert gyümölcslé...
Zeller – Te ismered?

Zeller – Te ismered?

Honnan származik a zeller? A zeller Dél-Európából terjedt el. A görögök már a középkorban használták gyógyító erejéért, a kínai gyógyászatban pedig a zeller úgy van számon tartva, mint az egyik leghatásosabb fiatalító növény.  Mire használják a zellert? A zellert több...

bővebben
Tőzegáfonya

Tőzegáfonya

Mire jó a tőzegáfonya? A tőzegáfonya flavonoid, vitamin, ásványi anyag és nyomelem tartalma miatt hatása erősen antibakteriális és antioxidáns. Megelőzésre és kezelésre egyaránt ajánlott, bakteriális gyulladás és hólyaghurut esetén. A húgyúti fertőzések kezelése...

bővebben
Tökmag olaj

Tökmag olaj

Mire jó a tökmag olaj?   A tökmagból sajtolt, sötétzöld színű, épp ezért zöld aranynak is nevezett tökmagolaj régóta szerves része a népi gyógyászatnak, újabban azonban egyre többen felfedezik maguknak, így valódi reneszánszát éli. A hidegsajtolás során kinyert...

bővebben
Szezámmag olaj

Szezámmag olaj

Hogy az arabok számára milyen értéket jelentett, talán az is tanúskodik, hogy Aladdin kincsekkel teli barlangját a "Szezám, tárulj!" jelige nyitotta ki.  Mire jó a szezámmag olaj? A szezámot több keleti kultúra afrodiziákumnak, vagyis a szerelmi vágyat serkentő, a...

bővebben
Sütőtök jótékony hatása

Sütőtök jótékony hatása

A sütőtök kedvező élettani hatásait már az indiánok is ismerték, kígyómarást kúráltak a segítségével és szeplő eltüntetésére is használták. Napjainkban tudományos kutatások támasztják alá, hogy a sütőtök kalcium, cink, mangán, réz, vas, foszfor, C-vitamin, karotin,...

bővebben
Spirulina: miért érdemes szedni?

Spirulina: miért érdemes szedni?

Mi a spirulina? Valódi szuperélelmiszer. A spirulina tulajdonképpen egy algafajta, amely nagy mennyiségben tartalmaz fehérjéket, vitaminokat, ásványi anyagokat és jótékony hatású fitokemikáliákat. Legjobb minőségű protein ultra magas forrása. Tartalmazza a teljes...

bővebben
Spenót: ki kér?

Spenót: ki kér?

Miért együnk spenótot? Sokak számára a spenót egyet jelent az iskolai menzán kapott halványzöld, íztelen löttyel, emiatt kevesen szeretik. Pedig a spenót nemcsak igen egészséges, de sokféleképpen el is készíthető. A májusi piacok egyik főszereplője a harsogóan zöld...

bővebben
Shiitake gomba

Shiitake gomba

Honnan származik a shiitake gomba? A shiitake gomba egy Kínában, Japánban és más ázsiai országokban őshonos gombafaj. A shiitake gomba igazi csodaszerként ismert, hiszen kiváló gombaölő, rákellenes és vírusellenes tulajdonságokkal rendelkezik. Az erejét a lentinan...

bővebben
Sárgarépa 9+1 csodája

Sárgarépa 9+1 csodája

Az a gyönyörű a sárgarépában, hogy tele van vitaminokkal, ásványi anyagokkal, rostokkal és antioxidánsokkal. Mi mindenre jó a sárgarépa? Köszönhetően a rosttartalomnak, a sárgarépa elősegíti az emésztést. A rost segíti a bélmozgás rendszerességét, így tisztítja a...

bővebben
Moringa oleifera magolaj

Moringa oleifera magolaj

Mi a moringaolaj, honnan származik? A nálunk még kevéssé ismert moringa olajat a Himalája lábánál őshonos fa, a moringafa (Moringa Oleifera) hosszúkás hüvelyében termő apró magokból préselik mechanikus eljárással, vagy oldószeres kivonással. A moringafa önmagában is...

bővebben
Meggy felhasználása, jótékony hatásai

Meggy felhasználása, jótékony hatásai

A meggy az egyik legértékesebb gyümölcsünk. Igen erős gyulladás csökkentő hatású, „elijeszti” a vírusokat. Melatonin („éjszakai enzim”) hatóanyaga miatt segít az alvászavarokban és kedvező idegrendszeri hatású is. Kiemelkedő mangán, kalcium, vas, kálium, magnézium,...

bővebben
Mangó

Mangó

A csonthéjas mangó a legízletesebb egzotikus gyümölcsök közé tartozik. Az indiaiak szent fája. A szerelem szimbóluma. A mangó nem csak különleges íz világának, hanem magas vitamin-, és ásványi anyag tartalmának is köszönheti, hogy nagy népszerűségnek örvend. Mit...

bővebben
Málna

Málna

Honnan ered a málna? A legenda szerint először Kréta szigetén kezdték el termeszteni, innen terjedt tovább a rómaiak közvetítésével. A középkorban már ismert gyógynövénynek számított, a kolostorkertek népszerű növénye volt. Mire jó a málna? A málna, sok piros...

bővebben
Kurkumin – a kurkuma fűszer csodája

Kurkumin – a kurkuma fűszer csodája

Mi a kurkumin? Hol fordul elő? A kurkumin sárgásvörös kristályos anyag. A kurkuma fűszerben fordul elő a természetben; a növény latin nevéből kapta a nevét. A kurkuma név az arab kurkum ill. a perzsa karkam szóból származik, mindkettő sáfrányt jelent. A kurkuminoidok...

bővebben
Kiwi

Kiwi

Honnan ered a kivi neve? Nevét Új-Zéland nemzeti madaráról, a kiwiről kapta. Milyen jótékony hatása van a kivinek? A kivi gyümölcs nagy mennyiségű tápanyagot, ugyanakkor kevés kalóriát tartalmaz. A kivi egészségügyi előnyei közé tartozik a kollagén termelés fokozása,...

bővebben
Kendermagolaj

Kendermagolaj

Mire jó a kendermag olaj? A kendermagolaj rendszeres fogyasztásával erősíthetjük az immunrendszerünket, csökkenthetjük bizonyos krónikus betegségek rizikóját, és az esszenciális zsírsavaknak köszönhetően a szívünket, a vérereket, sőt még az idegrendszerünket is...

bővebben
Inulin

Inulin

Hol található az inulin és mi az? Forrásai a csicsóka, fokhagyma, banán, articsóka. Folyékony növényi étkezési rost, tápanyagul szolgál a hasznos bélbaktériumoknak, védi és helyreállítja a bélflóra optimális állapotát. Összetett szénhidrátvegyület, a prebiotikumok egy...

bővebben
Homoktövis jótékony hatásai

Homoktövis jótékony hatásai

A homoktövis velő fogyasztása magas vitamintartalma miatt az egész szervezetet roborálja, fiatalítja. Táplálja a szervezetet a szükséges vitaminokkal és telítetlen zsírsavakkal. Zsíroldó hatású,  elsősorban a májat regenerálja, tisztítja. Mivel a homoktövis velő...

bővebben
Homoktövis húsolaj

Homoktövis húsolaj

Mire jó a homotövis húsolaj? Nemesített homoktövis terméséből kíméletes eljárással nyert olaj magas karotin-, E-vitamin és F-vitamin tartalommal bír. Általános legyengülés, illetve különösen fertőző betegségek és műtétek után jó immunrendszer-erősítő – javíthatja az...

bővebben
Gránátalma – a legerősebb antioxidáns

Gránátalma – a legerősebb antioxidáns

 A legerősebb antioxidáns, a szív-és érrendszerre jó hatású, koleszterint csökkentő, daganatos betegségek megelőzését segítő, baktérium-, vírusölő, termékenység fokozó, afrodiziákum. A vérnyomást csökkenti azáltal, hogy meggátolja az angiotenzin-konvertáló enzim...

bővebben
Goji bogyó –  a szuperélelmiszer

Goji bogyó – a szuperélelmiszer

Mire jó a GOJI bogyó? GOJI => CSÖKKENTI A STRESSZT, TÁMOGATJA A MEMÓRIÁT ÉS A TANULÁSI KÉSZSÉGEKET, SEGÍTI A KALCIUM BEÉPÜLÉSÉT A CSONTOKBA. 21%-kal növeli meg minden sejt élettartamát 21 féle ásványi anyag 18 féle aminosav 67x több B1 vitamin, mint a barnarizsben...

bővebben