Étrend-kiegészítő növények
Mindenkitől azt halljuk, hogy fontosak a vitaminok, és a gyümölcs-zöldség fogyasztás. Ez igaz, de napjainkban már nem biztos, hogy elég a WHO (Egészségügyi Világszervezet) által javasolt fejenként napi 5 adag, azaz 40-70 dkg nyers gyümölcs és zöldség, mivel ugyanabban az adagban gyakran kevesebb vitamin és ásványi anyag van. De akkor mit tehetünk?
A 21. században mindenkinek szüksége van táplálék-kiegészítésre. Válasszunk olyan étrend-kiegészítőt, amelyben a hatóanyagok felerősítik/segítik egymás jótékony hatásait (szinergikus hatás) és ott és annyira fejtik ki hatásukat ahol és amennyire szükséges (adaptogén hatás). Ilyenek a Flavon cég termékei, melyek bioflavonoidokat tartalmaznak, így segítenek és alapvetően lehetővé is teszik a vitaminok, nyomelemek és ásványi anyagok felszívódását, beépülését a sejtekbe. A Flavon táplálék-kiegészítők felszívódási aránya, azaz biohasznulása 95%, szemben a szintetikus anyagokkal, ahol ez 8-11%.
A gyümölcsöt és zöldséget magyar termelők szolgáltatják, a hazánkban nem beszerezhetőeket pedig régiós termelőktől importálja a cég. A gyümölcsök és zöldségek eredet certifikáltak, tehát ellenőrzött körülmények között termelik és szállítják őket, valamint bizonyítottan nem tartalmaznak kémiai maradványokat, természetes körülmények között termelődnek, és meghatározott vitamin- és flavonoidtartalommal rendelkeznek.
Zeller – Te ismered?
Honnan származik a zeller? A zeller Dél-Európából terjedt el. A görögök már a középkorban használták gyógyító erejéért, a kínai gyógyászatban pedig a…
Tőzegáfonya
Mire jó a tőzegáfonya? A tőzegáfonya flavonoid, vitamin, ásványi anyag és nyomelem tartalma miatt hatása erősen antibakteriális és antioxidáns. Megelőzésre…
Tökmag olaj
Mire jó a tökmag olaj? A tökmagból sajtolt, sötétzöld színű, épp ezért zöld aranynak is nevezett tökmagolaj régóta szerves…
Szezámmag olaj
Hogy az arabok számára milyen értéket jelentett, talán az is tanúskodik, hogy Aladdin kincsekkel teli barlangját a „Szezám, tárulj!” jelige…
Sütőtök jótékony hatása
A sütőtök kedvező élettani hatásait már az indiánok is ismerték, kígyómarást kúráltak a segítségével és szeplő eltüntetésére is használták. Napjainkban…
Spirulina: miért érdemes szedni?
Mi a spirulina? Valódi szuperélelmiszer. A spirulina tulajdonképpen egy algafajta, amely nagy mennyiségben tartalmaz fehérjéket, vitaminokat, ásványi anyagokat és jótékony hatású…
Spenót: ki kér?
Miért együnk spenótot? Sokak számára a spenót egyet jelent az iskolai menzán kapott halványzöld, íztelen löttyel, emiatt kevesen szeretik. Pedig…
Shiitake gomba
Honnan származik a shiitake gomba? A shiitake gomba egy Kínában, Japánban és más ázsiai országokban őshonos gombafaj. A shiitake gomba igazi csodaszerként…
Sárgarépa 9+1 csodája
Az a gyönyörű a sárgarépában, hogy tele van vitaminokkal, ásványi anyagokkal, rostokkal és antioxidánsokkal. Mi mindenre jó a sárgarépa? Köszönhetően…
Moringa oleifera magolaj
Mi a moringaolaj, honnan származik? A nálunk még kevéssé ismert moringa olajat a Himalája lábánál őshonos fa, a moringafa (Moringa…
Meggy felhasználása, jótékony hatásai
A meggy az egyik legértékesebb gyümölcsünk. Igen erős gyulladás csökkentő hatású, „elijeszti” a vírusokat. Melatonin („éjszakai enzim”) hatóanyaga miatt segít…
Mangó
A csonthéjas mangó a legízletesebb egzotikus gyümölcsök közé tartozik. Az indiaiak szent fája. A szerelem szimbóluma. A mangó nem csak…