Tökmag olaj

Mire jó a tökmag olaj?

 

A tökmagból sajtolt, sötétzöld színű, épp ezért zöld aranynak is nevezett tökmagolaj régóta szerves része a népi gyógyászatnak, újabban azonban egyre többen felfedezik maguknak, így valódi reneszánszát éli. A hidegsajtolás során kinyert tökmagolajnak rendkívül magas a telítetlen zsírsavtartalma. A tökmagolajat a jóindulatú prosztata megnagyobbodás kezelésére használják, és jótékony hatással van a koleszterinszintre a poszmenopauzába kerülő nőknél.

Amellett, hogy a tökmagolaj nagyon gazdag telítetlen és többszörösen telítetlen, esszenciális zsírsavakban – omega-3 zsírsavakban is -, a vitaminoknak és ásványi anyagoknak is rendkívül gazdag forrása, nagy mennyiségben található benne kalcium, kálium, magnézium, cink, réz, vas, valamint D-vitamin, B-vitamin és E-vitamin.

A tökmagolaj rendszeres fogyasztása a szervezet egészére jótékony hatással van,

 

többek között kiegyensúlyozza a koleszterinszintet, javítja a keringést, csökkenti az érelmeszesedés mértékét, ezáltal pedig mérsékli a szívinfarktus kialakulásának kockázatát. Az agyi keringés szempontjából sem elhanyagolhatóak jótékony tulajdonságai, javítja a memóriát és a szellemi teljesítményt, az immunrendszer mellett továbbá az idegrendszert is erősíti.

 

A tökmag olaj gazdag antioxidánsokban, gyulladáscsökkentő hatása van,

emellett a bőrt is gyógyítja, szépíti, egészségessé teszi – csakúgy, mint a hajat – és vitalizálja, köszönhetően többek között az E-vitaminnak és a cinknek. A bőr sérüléseit, gyulladását is képes gyorsabban gyógyítani fogyasztása.

Legújabb Flavon termékünk, a Flavon Peak Future egyik összetevője a tökmag olaj.

 

A termékről itt találsz  bővebb információt, és itt tudsz jelentkezni a kipróbálására: Megnézem az új Flavon Peak Future-t!