Sárgarépa 9+1 csodája

Az a gyönyörű a sárgarépában, hogy tele van vitaminokkal, ásványi anyagokkal, rostokkal és antioxidánsokkal.

Mi mindenre jó a sárgarépa?

  1. Köszönhetően a rosttartalomnak, a sárgarépa elősegíti az emésztést. A rost segíti a bélmozgás rendszerességét, így tisztítja a bélrendszert. Ezzel segít fenntartani a baktériumok egyensúlyát.
  2. A sárgarépa rosttartalma nagyon jót tesz a májnak. Az emészthetetlen szénhidrátok lebontását segíti a májban, mert fontos, hogy ezeket a toxinokat semlegesítse a sárgarépa rosttartalma.
  3. A sárgarépa bőven tartalmaz magnéziumot, foszfort, káliumot, cinket, mangánt, rezet és A-, C-, E- és K-vitaminokat. Ezek erősítik az immunrendszert, az erős immunrendszer pedig segít a megfázás és influenza elleni harcban.
  4. sárgarépa nagyon gazdag E-vitaminban, ez a vitamin pedig csökkenti a rák kockázatát. Antioxidáns-tartalma miatt a sejtek mutációját segít megelőzni. Szakértők szerint a rákos sejtek osztódását is lelassítja.
  5. Nagyon kevés kalóriát tartalmaz a sárgarépalé, így tökéletes ital lehet a fogyókúra idején. A rosttartalom miatt sokáig biztosítja a jóllakottság érzetét, és még a beleket is kitisztítja. 
  6. Tele van A-vitaminnal, ami a szemek egészségéhez és a látás élességéhez szükséges.
  7. A répalé fogyasztása enyhíti az ízületi fájdalmakat, és a krónikus ízületi gyulladást. Számos egészségügyi problémát okoz az ízületi gyulladás. Az egyik ezek közül, hogy merev ízületeket okoz.
  8. A káliumtartalma miatt jó a szív- és érrendszer számára. Segít a vérben a koleszterinszintet kordában tartani. Az ásványianyag-tartalma pedig a szívizom és más izmok megfelelő működéséhez elengedhetetlen.
  9. Segít, hogy egészségesebb és fiatalabb maradj. Azért hatékony a sárgarépa, mert olyan vitaminokat tartalmaz, mint a C-vitamin, amely antioxidáns tartalmú.

+1.Segít leküzdeni a stresszt egy nehéz nap végén. Egy pohár ebből a nedűből tele van antioxidánsokkal, vitaminokkal és ásványi anyagokkal. Frissítő íze pedig vitalizál.