Karantén Kilók Pá – életmódváltó segédlet az egészségünkért #12

Csodás napot kívánok

Az édesítőszerek, édességet kérdése mindig érdekes és nagyon vitatott téma. Először tisztázzuk le, hogy miért is kívánjuk az édes ízeket.

  1. Lehet, hogy leesett a vércukorszinted és mivel az édes dolgoknak általában magasabb a cukortartalmuk, ezzel a kívánóssággal jelez a szervezeted, hogy egyél valamit.
  2. Lehet, hogy stresszelsz és mivel az édesség „boldogsághormont” termel és megnyugtat, ezzel próbálsz segíteni magadon.
  3. Vagy éppen magnézium hiányod van. A csokoládénak például magas a magnézium tartalma, így az idegrendszerre is pozitív hatást gyakorol. Ezért is kívánhatunk csokit izgalmi állapotban.
  4. De hasonló a helyzet a kimerültséggel és a hormonális változásokkal (pl. menstruáció közeledte).

Szóval jó ezeket tisztázni, mert ha pl. vitaminkészítményből, zöldségekből tudjuk fedezni a Mg szükségletünket, talán ritkábban vágyódunk majd csoki után.

Ne ilyedj meg, nem azt akarom mondani, hogy ne együnk semmi édeset, azt viszont határozottan kimondom, hogy igyekeznünk kell a hozzáadott édesítőszerek mennyiségét csökkenteni.

A gyümölcsnél például azt beszéltük, hogy jó, ha pl. csoki, cukorka helyett gyümölcsöt nasizunk, de ne legyenek illúzióink, a gyümölcscukor is cukor, hizlal, mértékkel szabad csak fogyasztani.

Kezdjünk el kevesebbet édesíteni, ez is csak megszokás kérdése.

ELSŐ TIPP,

az is jó, ha lefelezzük a süteménybe, teába, kávéba tett cukrot. Egy idő után azt fogod észre venni, hogy ha hagyományosan eszed, iszod ezeket, rettenet édesnek fognak tűnni.

Nézzünk néhány konkrét példát. Kristálycukor a fehér méreg.

Ez egy finomított élelmiszer. A finomítással megfosztják az élelmiszert minden jó részétől, és az asztalodra kerül egy üres szénhidrát, egy cukorbomba. Azt mondom, hogy nem kell mindig mindent helyettesíteni. Ha hetente megeszel egy brióst, amire kristálycukor van szórva, nem megy tönkre a diétád. De a rendszeres, otthoni használata diétában szóba sem jöhet! Dobd ki és ne vegyél többet. Ha nincs otthon, nem tudod használni.

 MÁSODIK TIPP,

Kedvenc édesítőm a méz, éppen azért, mert természetes. Magas a kcal tartalma, de még mindig jobb ezt enni, inni mértékkel, mint a kristálycukrot, xilitet.  Ezt teszem teába, kávéba, joghurtba, gyümölcslevesbe, sőt, néhány egytálételbe is.

HARMADIK TIPP,

ebéd utáni nasi édesség utáni vágyamat a FLAVON JOY finom csokoládés gyümölcszselével kényeztetem, ami nemcsak egészséges, nem hizlal, hanem isteni íze is van és természetes energiával tölt fel, eltörli a délutáni „kajakómát”. Kóstolót is kaphatsz!

 

Többi hasznos tanácsokat Adrienn-nel itt mondjuk el neked a videóban.

Szombaton érkezik az utolsó videónk a sorozatunkból.

Remélem te is sok hasznos tudást kaptál és ha csak pár dolgot is változtatsz, már megérte a munkánk. Köszönöm, hogy velünk vagy.

Írd meg nekünk milyen témát szeretnél hallani, olvasni, segíts nekünk!

Hamarosan online is találkozunk!

12. rész- Milyen ÉDESÍTŐSZEREK az egészégesek

 

 

További hiteles információkat és kuponkedvezményt itt kaphatsz www.rozsamax.hu,

Üzleti tanításaim itt vásárolhatod meg a www.mikrojam.hu oldalamon

(Sikerszokásaim, Lélekápolás 30 pontja)

Kövess  a facebookon  a Rózsamax és a Rózsa Vital Klub zárt csoportomban, felveszlek, ha kéred.

Barátsággal,

Rózsa