Karantén Kilók Pá – életmódváltó segédlet az egészségünkért #11

Csodás napot kívánok

Ezen a héten végére érünk a sorozatunknak, már csak három témánk maradt, az alvás, az édesítőszerek és a stressz hatásai a szervezetünkre.  

De ne szomorkodj, mert online folytatjuk február 28-án hétfőn 20.00-20.30 -ig élőben, hamarosan küldöm a meghívót és a csatlakozó linket is neked.

Te mennyit alszol naponta?

Mikor fekszel és mikor kelsz fel reggel?

 

Fontos, de alábecsült az alvásunk mennyisége és minősége.

Hajlamosak vagyunk túlhajszolni magunkat. Alvás = regeneráció

A szervezetünket érő folyamatos ingeráradat és a mozgás, mint alapvető életjelenségünk lefárasztja az elménket és a testünket.

Az alvásigény a kor előrehaladtával csökken. A kisbaba átalussza a napot, óvodás 10-12 óra, felnőtt 7-9 óra is elegendő.

A fáradtság megelőzhető, ha kicsit korábban fekszünk le, teljes sötétben és csendben pihenünk, mert 22.00-03.00 óra között képződik a szervezetünkben alvás alatt a Cirkadián ritmusunk által egy csodálatos hormonunk a MALATONIN.

Az egyik legnagyobb csoda a működésünkben a MELATONIN, a „sötétség hormonja”, mely csak éjszaka termelődik, és igen fontos szervezetünk ébrenlét-alvás helyes ciklusának fenntartásában. A meggy fogyasztásával jelentős melatonin-többlethez juthatunk. Tehát akinek elalvás-zavarai vannak, mert az agyalapi mirigye kevés melatonint termel, fogyassza bátran meggy tartalmú termékünket, a Flavon KIDS vagy Ruby D finomságainkat!

Miért jó, ha korábban alszunk el?

  • Amikor kialakítjuk a napi ritmusunkat, abban kapjon kiemelt figyelmet az esti lefekvés időpontja. Tapasztaljuk ki magunknak, de hagyjunk kb. 8 órát a reggeli ébredéstől számítva.
  • Aki rászokik a korábbi fekvésre, hamarabb is fog reggel felébredni. Akik erre átálltak – én is közéjük tartozom, pozitív hatásairól számoltak be.
  • megváltás nem az ébresztő kerregésére kelni
  • reggel nyugodtabban készülődik az ember – kevesebb stressz
  • van időnk még erre-arra – és jobb ilyenkor megcsinálni ezt-azt, mint este, mert ébredés után szellemileg éberebbek vagyunk, jobban tudunk teljesíteni – pl.: tanulás, írás, olvasás

Szóval próbáljunk meg a „ tyúkokkal lefeküdni és reggel felkelni”.

Nem bánod meg, garantálom és lesz időd mindenre, nem kell rohannod.

 

11. rész – AZ ALVÁS- -Alakváltó program

 

 

További hiteles információkat és kuponkedvezményt itt kaphatsz www.rozsamax.hu,

Üzleti tanításaim itt vásárolhatod meg a www.mikrojam.hu oldalamon

(Sikerszokásaim, Lélekápolás 30 pontja)

Kövess  a facebookon  a Rózsamax és a Rózsa Vital Klub zárt csoportomban, felveszlek, ha kéred.

Barátsággal,

Rózsa