Mi a spirulina?

Valódi szuperélelmiszer. A spirulina tulajdonképpen egy algafajta, amely nagy mennyiségben tartalmaz fehérjéket, vitaminokat, ásványi anyagokat és jótékony hatású fitokemikáliákat.

Legjobb minőségű protein ultra magas forrása. Tartalmazza a teljes B-vitamin sort, C- és E-vitamint, ásványi anyagokat, nyomelemeket. WHO a tökéletes tápláléknak nevezi.

Mire jó a spirulina?

Nehézfémeket kivonja, máj méregtelenítése, 60% -os fehérje forrás, Magas klorofil tartalom, B12 erősíti a szervezetet.

klorofill, a növények zöld színét adó anyag segíthet abban, hogy a szervezetünkből eltávolítsuk a méreganyagokat.

A szemünk egészségéhez a legtöbbször az A-vitamint társítjuk, és a hagyományos megközelítés szerint nagy mennyiségű sárgarépa fogyasztásával megóvhatjuk a látásunkat. A spirulinában azonban legalább annyi A-vitamin található, mint a sárgarépába. A spirulinában található zeaxanthin emellett a makula-degenerációtól is védi a szemünket.

Kinek ajánlott a spirulina szedése?

A spirulinát a különböző krónikus betegségekben szenvedőknek is érdemes szedni, például azoknak, akik cukorbetegekcsontritkulásuk vagy ízületi gyulladásuk van, esetleg magas a vérnyomásuk. Ezeknél a betegségeknél ugyanis gyakori a szervezet krónikus gyulladása, mely hosszú távon jelentősen károsíthatja a sejtjeinket. A spirulina a gyulladást csökkentő hatásairól is ismert.

spirulina jótékonyan hat az emésztésünkre is, a benne található rostok helyreállítják a bélműködést, emellett a bélben található, kedvező hatású baktériumok szaporodását is elősegítik. A rostok emellett segíthetnek bizonyos, elsősorban a bélrendszert érintő daganatos betegségek elleni küzdelemben is.

Azoknak is érdemes beiktatniuk a napi étrendjükbe, akiknek az immunrendszere valami miatt sérült, nem tud megfelelően működni (például legyengültek egy hosszú betegség után vagy műtét után lábadoznak).