Miért együnk spenótot?
Sokak számára a spenót egyet jelent az iskolai menzán kapott halványzöld, íztelen löttyel, emiatt kevesen szeretik. Pedig a spenót nemcsak igen egészséges, de sokféleképpen el is készíthető.
A májusi piacok egyik főszereplője a harsogóan zöld levelű spenót, amely egy meglepően sokféleképpen és kreatívan elkészíthető zöldség, mely ráadásul nagyon egészséges, és hozzájárulhat ahhoz, hogy a télen kimerült
A spenót jól emészthető, alacsony kalóriatartalmú, ezért fogyókúrázóknak, diétázóknak is nagyszerű eledel lehet.
Vitaminokban, antioxidánsokban, különösen a K-, az A-, B2-, B6-, E- és C-vitaminokban, valamint mangánban, folsavban, vasban és magnéziumban gazdag, tartalmaz még kalciumot, káliumot, rezet, foszfort, cinket. Kiváló élelmi rost és Omega3 zsírsav-forrás, jó bélflóra erősítő, vérképző. Gyakorlatilag az egyetlen természetes folsav- és vasforrás!
Ezen kívül rendkívül sok hasznos fitonutriens található benne, melyek többek között a szemünk egészségéért felelősek, de gyulladáscsökkentő, csonterősítő és daganatellenes hatásaik is vannak, valamint az immunrendszert is erősítik.
Legutóbbi hozzászólások