Felgyorsult idő, szaporodó feladatok, tág perspektívák, egyben szűkülő lehetőségek korát éljük. Folyamatosan nyílik a gazdaság-társadalmi olló. Könnyebb lecsúszni, mint valaha.

Ugyanakkor a felemelkedés, a pályaorientáció, a pályamódosítás, a változás, új életpályamodell kiépítése is mind előttünk van. Az, hogy melyik vonatkozik majd ránk, nagymértékben múlik a reziliencia-képességünkön (változtatási képesség, rugalmasság), a találékonyságunkon, a kreativitásunkon, az új dolgok/módszerek elfogadására való nyitottságunktól. Mindazonáltal a legszebb álom is csak álom marad, ha hiányzik a cselekvőképesség.

 

Ráadásul idén egy új és nagy kihívással kell szembenéznünk, a koronavírussal. Ami alapvetően változtatta meg az életünket. A találékonyságunkra, a kreativitásunkra, az új dolgok/módszerek elfogadására való nyitottságunkra még nagyobb szükség van. Leginkább az alkalmazkodóképességünkre, hogy ezen a nehezített pályán is haladhassunk tovább az álmaink felé.

 

Jó közérzet, vitalitás, magas kreatív energia élettani hatásai

Amikor szárnyal bennünk az életerő, akkor a hegyet is elhordjuk. Minden feladatra van erőnk. Sőt, motiválnak a kihívások.

 

Amikor azonban erőnk híján vagyunk, akkor a legjobb ötletünk is a számítógép és a gondolat-dobozaink mélyén szunnyadnak, és ott is maradnak. Mert kinek van ereje a mindennapi kötelezettségeken túl álmokat megvalósítani permanens fáradtság, kedvetlenség idején? A jó közérzet, amikor jól érezzük magunkat a bőrünkben a legjobb startpont. A kreatív részünknek is kell táplálék. A vitalitás, a testi-szellemi erőforrások együtt nyitják meg a kaput előttünk.

 

A tartós bezártság, a korlátozások igénybe veszik nemcsak a testünket, de a lelki-szellemi erőforrásainkat is. És a többiekét is. Tehát azon túl, hogy jobban ügyelünk magunkra, a többiekre, a családtagjainkra, barátainkra és munkatársainkra, vagyis általában a környezetünkben lévő emberekre is jobban figyelnünk kell. Az ilyen nehéz helyzetekben felértékelődnek az emberi kapcsolatok is.

 

Nem csak a munkabírásunkon múlik a személyes siker

Lehetsz testileg (orvosi értelemben) egészséges, mondjuk úgy, hogy felismert betegség-mentes, ha az energiaközpontod nincs maximálisan feltöltve. A test szükséges energiájához, kiváló működéséhez pedig kellenek a vitaminok, ásványi anyagok, flavonoidok, méregtelenített, jól feltöltött sejtek. Ahhoz, hogy egy ember, vagy egy egész család az egészségét a mai környezeti terhelés mellett megőrizze, egész nap ezzel kellene foglalkoznia.

Az ételek rossz minősége, légszennyezés, minden szempontból egészséges ivóvíz nem egyszerű kihívás. Emellett a mentális egészség, kreativitást tápláló elfoglaltságok, testi-lelki egyensúly megőrzése, szellemi táplálék biztosítása is szükséges! Az örömforrást pedig még nem is említettük, amit a jól lét és a siker megélése jelent. A nagybetűs élet korántsem egyszerű mutatvány annak ellenére, hogy a 21. század technikai és orvosi vívmányai sok szempontból rendelkezésre állnak.

 

Persze most még van egy kis bizonytalanság. Nem tudni pontosan, milyen kezelés és gyógyszer segít egyértelműen legyőzni a koronavírust. Abban sem lehetünk biztosak, hogy egykettőre eltűnik.

 

A vitális élet mindenkinek alapjog

Nincs annál jobb megoldás, mint a preventív életmód. Ezt egyre többen felismerik. Ahhoz azonban, hogy az életünk részévé váljon, szokássá is kell tennünk egy elhatározott életmódot. Amennyiben így teszünk, akkor a gyermekeink már ebbe a szemléletmódba nőnek bele!

 

A gyermeket tanítani kell az egészségre!

Egy felnőtt sem képes mindig mindenre odafigyelni. A gyermek még kevésbé koncentrált, hiszen kis korában a tudatosság még nem a sajátja.

 

Ezért szokás szintjén érdemes kialakítani nála az egészségére fordított figyelmet. Ahogy megtanítjuk neki, hogy reggel, étkezés után és este, lefekvés előtt fogat kell mosni, úgy azt a szokást is be lehet építeni a napirendjébe, hogy az egészségét védő táplálékkiegészítőt is minden nap magához vegye.

A flavonoidok ugyanis az ő számára is létfontosságúak. Sokszor az is előfordul, hogy a gyermek nem szereti a zöldséget, gyümölcsöt. Ennek egyszerű és kézenfekvő megoldása a Flavon Kids és a Falvon Peak Future. A gyerekek imádják! Gyors, egyszerű, praktikus és finom!

 

 

A szabadság elérhető

Az új nemzedéknek teljesen más elképzelései vannak a munkáról, mint a néhány évtizeddel ezelőtti generációknak. Szeretik, élvezik és igénylik a szabadságot. Egyre több cég a lojalitást, a munkaadóhoz való kötődést a home office munka lehetőségével alakítja ki. Amikor olyan tevékenységet választunk, ami a szabadságot és a minőségi életet együtt biztosítja, akkor a boldogság és elégedettség érzés könnyebben elérhető.

Ez a vágy persze nem csak a fiatalokban él. Minden korosztály szereti a kreatív, önálló és prosperáló megoldásokat. Ehhez pedig nem kell más, mint hogy megtaláljuk a helyünket a világban. Jó kapcsolatokat alakítsunk ki magunk körül. Hiszen az sem kérdés, hogy ma a legnagyobb értéknek az egészség és a család mellett a kapcsolati tőkét tartjuk.

Ha egymáshoz közelebb jutunk, nagyobb valószínűséggel lesz mellettünk valaki, aki segíteni tud, ha bajba kerülünk. Ugyanez igaz ránk, bármikor szükség lehet ránk, a támogatásunkra. Aki valaha is részese volt nagyobb családnak vagy baráti társaságnak, tudja, hogy mennyit jelent a léleknek és a szellemnek is a közösségi élmény, az együtt levés otthonossága, biztonsága.

 

A pénz nem boldogít…

A pénz nem boldogít a mondás szerint. Azonban nyugalmat ad, perspektívát jelent. Beruházhatunk, vállalkozhatunk, segíthetjük a családot, támogathatjuk a gyerekeinket, utazhatunk, minőségi életet élhetünk, szabadabbak lehetünk, mint a megfelelő anyagi források hiányában. A stressz gyakran tartós formában van jelen, ha a forrásaink szűkösek.

A számlák befizetése, a csekkekkel való sakkozás lehangoló. Mit fizessünk be? A napközit vagy a gázszámlát? Fenntartási és rezsiköltség, vagy biogyümölcs? Felújítás, vagy napi lavírozás? Nehéz kérdések. Erő- és vitalitásvesztéshez vezet. De nem kell, hogy így legyen!

Akkor sem, ha a koronavírus miatt megnőtt a bizonytalanság, úgy érezhetjük, hogy köd telepedett a jövőnkre. De ne pánikoljunk, ne kapkodjunk. Tájékozódjunk és gondolkodjunk. Koncentráljunk, erősítsük magunkat minden téren, mozogjunk, amikor csak tudunk, tanuljunk és mélyedjünk el magunkban. Ne veszítsük szem elől a célt, és ha kell, minden egyes lépcsőfokot tervezzünk meg.

 

Vitális életek…

Van olyan, amikor lehet mindent egyben? Vannak olyan konstrukciók, amikor lehetünk egészségesek, lehetünk kreatívak, vállalkozó szelleműek. Belekezdhetünk valami újba, találhatunk társakat, új barátokat. Pályát módosíthatunk, ha kedvünk tartja. Nem csak rajtunk múlik, mit érünk el az életünkben. Melyik álmunkat váltjuk valóra. Egy azonban biztos. Egyedül ritkán sikerül csodát tennünk.

Az álmok valóra váltásához el kell indulni. Minden siker az első lépéssel kezdődik. Ha pedig beváltjuk az álmainkat, földi valósággá tesszük, mindennapi életünk részévé válik a siker, annál jobb példát nem is mutathatunk a gyermekeinknek, hogy Ők is merjenek az álmaik megvalósításába fogni.