Mi jut eszünkbe a XXI-ik századi (főként) nagyvárosi életmódunkról?

Rohanás, zaj, környezeti ártalmak, gyorsétkezés, egészségtelen (mennyiségi) táplálkozás, a napi zöldség és gyümölcs fogyasztás szinte teljes hiánya, stressz, rekord mennyiségű gyógyszer és mesterséges vitamin fogyasztása!

Sajnos vannak ártalmak, melyeket nem tudunk kivédeni, de romboló hatásukat hatékonyan csökkenthetjük, sőt ki is védhetjük. Ennek legjobb eszköze immunrendszerünk napi szintű táplálása, erősítése, mely során természetes forrásból származó mikro-tápanyagokat, vitaminokat, ásványi anyagokat, nyomelemeket viszünk be.

A környezetből származó káros anyagok (szabadgyökök) milliárdjai roncsolják sejtjeinket (oxidatív stressz), ha nem semlegesítjük őket antioxidánsokkal.

Hol találhatók az antioxidánsok nagy mennyiségben természetes formában?

Válasz: a zöldségek és gyümölcsök héja alatti színanyagban.  A színes, bogyós gyümölcsök (áfonya, bodza, ribizli…) jótékony hatását már eleink is jól ismerték, és használták is a népgyógyászatban.  Az utóbbi évtizedek kutatásai nyomán ismertük meg a színanyagok hatóerejét, a flavonoidokat (flávusz: sárga, azaz színes), sokoldalúságukat, hatékonyságukat szervezetünk egészségének megtartásában.

Büszkék vagyunk arra, hogy ennek felfedezésében a legelső lépést maga Szentgyörgyi Albert, Nobel-díjas tudósunk tette meg, és ez az utóbbi évtizedekben is egy igen erős magyar kutatási terület maradt.

Flavonoidok, a legerősebb természetes antioxidánsok

Ma a flavonoidok a legerősebb természetes eredetű antioxidánsok, tehát jelszavunk: EGYÜNK SZÍNEKET!!

Mivel egy család ma nem tud eleget tenni a WHO által is ajánlott napi 1,5 kg nyers zöldség és gyümölcs-fogyasztásnak fejenként, keresni kellett egy megoldást, mely a napi étkezést kiegészítve természetes formában juttatja be a már említett létfontosságú anyagokat.

Szentgyörgyi Albert tudományos öröksége szellemében így „nem kellett mást tenni”, mint létrehozni olyan táplálék-kiegészítő színanyag koncentrátumokat, melyekben a sokféle színes gyümölcs és zöldség együtt van jelen, egymás hatását erősítve (szinergikus kombinációban).

Ezt a gondolatot egy magyar család bő 10 évvel ezelőtt megálmodta, létrehozta, és azóta is sok százezer magyar és külföldi (Európa, Skandinávia, USA) család asztalára juttatja el.

A népgyógyászati hagyományokat modern készítési technológiával párosítva olyan termékeket állítunk elő, melyben az összetevők megőrzik eredeti értéküket. Ezek általában a környezetünkből (Kárpát-medence) származnak, amit ezért szervezetünk jól adaptál. Kiemelnék néhány összetevőt, mint pl. a fekete áfonya, tőzegáfonya, fekete ribizli, bodza, gránátalmameggy vagy a zöldségek közül a brokkoli, cékla, búzafű. Igen lényeges, hogy a sűrítmény gél (lekvár) állagú, mely igen nagy koncentrációt és hatékony felszívódást (90%-os) tesz lehetővé. Egy-egy üveg koncentrátum 10-15 féle zöldséget vagy gyümölcsöt tartalmaz, és ez 35 kg gyümölcs hatóanyagát jelenti!

Többféle célcsoportra szabott termékünk van:

  • gyermekek,
  • idősebb korosztály,
  • normál, ill. erősebb napi terhelésű (manager típusú) felnőttek,
  • sportolók

Termékeink számtalan díjat nyertek, mint például a Magyar Termék Nagydíj, vagy a független nemzetközi zsűri által adott Monde Selection GrandGold nagydíjak.

További információk a Flavon menüpont alatt találhatók.