Segítő növényeink

Gyógynövények hatásai a szervezetünkre

Iratkozz fel hasznos tudnivalókért a Rózsaleveleimre!

Kattints a Rózsás képre!

rózsalevelek

 

Gyere, tartozz közénk Te is! Csatlakozz a FB csoportunkhoz a képre kattintva!

A zöld tea csodája!

A zöld tea csodája!

A zöld tea nem csupán élvezeti termék, hanem természetes gyógynövény, s fogyasztása több krónikus betegség kialakulását megelőzheti. A zöld tea nagyban hozzájárul a fogyáshoz, anélkül, hogy tudnánk róla.Több klinikai vizsgálat is igazolta, hogy napi három...

bővebben
Almapektin

Almapektin

Mi az almapektin?A pektinek bonyolult felépítésű poliszaharidok, melyek a zöldségekben, gyümölcsökben találhatók. Iparilag a pektint az alma préselése után megmaradt anyagból, a citrusfélék (narancs, grapefruit, mandarin, citrom) héjából, a cukorrépából...

bővebben
Datolya

Datolya

A datolya finom, édes gyümölcs, amely általában forró, sivatagos klímájú helyeken terem. A datolya vagy datolyaszilva fáját az arab világban az élet fájának is nevezik, ami teljesen érthető.   Mire jó a datolya? A friss és a szárított datolyában is sok az...

bővebben
Fügekaktusz

Fügekaktusz

Létezik egy kaktuszfajta, mely nem a szúrósságáról, a szárazságtűréséről, hanem fogyasztó hatásáról ismert. A mexikói nopál, vagy más néven fügekaktusz jótékony hatással van az immunrendszerre, de bevethető a celulitisz és a túlsúly ellen is....

bővebben
Fekete berkenye (arónia)

Fekete berkenye (arónia)

Honnan származik a fekete berkenye?A gyümölcs származási helye az Amerikai Egyesült Államok és Kanada keleti része, ahonnan elsősorban Skandináviában, Oroszországban és Lengyelországban terjedt el a XX. század eleje óta. A fekete berkenye élettani hatásaiA...

bővebben
Fahéj

Fahéj

Milyen fahéj típusok vannak? A két főbb variáns íze különböző. Az amerikai konyhában népszerű kínai fahéjban a csípős íz dominál, míg az Európában ismertebb ceyloni fajta enyhébb, pikánsabb ízű. Őröletlen állapotban kinézetük is könnyen megkülönböztethető:...

bővebben
Ananász

Ananász

Kinek jó az ananász?FogyókúrázóknakAz ananász legértékesebb anyaga a bromélia nevű enzim, mely a fehérje emésztésében nyújt hathatós segítséget, valamint szerepet játszik a zsír elégetésében is. Fogyókúra idején ez a gyümölcs, illetve a belőle nyert...

bővebben
Fekete szeder

Fekete szeder

Már Kr.e. 400-ban Hippokratesz idején említették. A népi gyógyászatban régóta ajánlott szer az étvágytalanság és a vérszegénység ellen. Foszfor- és kalciumtartalma jelentős, támogatja a csontok fejlődését, növekedését és a fogak védelmét . A kalcium...

bővebben
Homoktövis húsolaj

Homoktövis húsolaj

Mire jó a homotövis húsolaj? Nemesített homoktövis terméséből kíméletes eljárással nyert olaj magas karotin-, E-vitamin és F-vitamin tartalommal bír. Általános legyengülés, illetve különösen fertőző betegségek és műtétek után jó...

bővebben
Guarana

Guarana

Mi is az a guarana? A guarana egy a mai napig gyógynövényként ismert mag, mely az Amazonas őserdőben élő Guarani törzsről kapta a nevét, akik a magvakból gyógyitalt készítenek. Tehát először az amazóniai indiánok fogyasztották nagy...

bővebben
Kivi

Kivi

Honnan ered a kivi neve?Nevét Új-Zéland nemzeti madaráról, a kiwiről kapta. A kivi tojás alakú, kívül barna, szőrös, belül zöld színű gyümölcs. Dél-Kína nemzeti gyümölcse.  Milyen jótékony hatása van a kivinek?A kivi gyümölcs nagy mennyiségű tápanyagot,...

bővebben
Málna

Málna

Honnan ered a málna? A legenda szerint először Kréta szigetén kezdték el termeszteni, innen terjedt tovább a rómaiak közvetítésével. A középkorban már ismert gyógynövénynek számított, a kolostorkertek népszerű növénye volt. Mire jó a málna? A...

bővebben
Kakaó, kakaóbab

Kakaó, kakaóbab

Honnan ered a kakaó, a kakaóbab?A mexikói aztékoknál a királyok itala volt. Európában is elterjedt, de a jelenlegi ital formájában, ill. csokoládéban való felhasználási módja csak a XIX szd. végén alakult ki. Sok kiváló élettani hatása van, és az...

bővebben
Szőlő mag

Szőlő mag

Mit tartalmaz a szőlőmag? A szőlőmag a szőlő valamennyi jótékony összetevőjét koncentráltan és a szervezet számára könnyen hasznosítható formában tartalmazza. Legfontosabb tulajdonsága, hogy rendkívül nagy mennyiségben tartalmaz antioxidáns...

bővebben