Ha tehetném… életek

Ha tehetném, ott lennék mindenütt…

 • Elég, ha a saját életedben intenzíven részt veszel.
 • Ha tehetném, többet adnék másoknak…
 • Elég, ha a saját környezetedre figyelsz. Add meg magadnak és a környezetednek is a figyelmet, örömet, tiszteletet. Ne menj el a nehéz sorsú ember mellett úgy, hogy elfordítod a fejed. Adni akkor tudsz, ha bőségben élsz. Teremtsd meg magadnak, hogy legyen meg a több, amit jó szívvel megoszthatsz másokkal. Legyen az érzés, gondolat, szeretet, öröm, és/vagy anyagi javak.

Ha tehetném, mindig őszintén élnék…

 • Az őszinteség égi adomány az ember számára. Amikor valaki elveszíti önnön őszinte mivoltát, akkor olyan folyamatokat indít el, amelyek nem válhatnak a hasznára. Saját maga és környezete is csapdába esik. Mikor nem vagyunk őszinték? Amikor egy cél érdekében úgy véljük, az igazságot a környezet nem fogadná/nem hinné el. Sokan azért nem mondják el őszintén a véleményüket, mert féltik az emberi kapcsolataikat. Az őszinteség nem csak a magán életben fontos. Nincs olyan üzlet, amely virágozhat, ha az őszinteség hiányzik belőle. Az igazság mindig igazság marad. Élj bátran és vállald önmagad. Kommunikációdat fejleszd, mert ha jól mondod el, akkor mindig őszinte életet élhetsz, bárki is vagy, bárhol is élsz.

Ha tehetném, többre vinném…

 • Többre vágysz? Tegyél érte! Mindig többre viheted. Fejlődni, tanulni, bárki tud. Légy nyitott a világra, kíváncsi az újdonságokra. Élj és tapasztalj. Keresd meg azt a területet, ami annyira érdekel, hogy időt és energiát fordítasz rá.

Ha tehetném, egészségesebben élnék…

 • Bármikor megteheted. Fordíthatsz az életed kerekén. Válthatsz szemléletmódot. Megtapasztalhatod, hogy a kevesebb, több, az értékesség pedig nem a külsőség csillogása. Azonban a külsődön meglátszik, amikor belül rendben vagy. Látszik a tiszta gondolat ragyogása. Érezni lehet rajtad a Lélek nyugalmát, az öröm feltöltő erejét. A vitalitásod szárnyakat kap: ha a gondolat jót teremtő, a Lelked tengere felhőtlenül ragyog, a hited hegyeket képes elmozdítani, a benned lévő szeretet ereje körbe öleli a többieket. Mert kilószám eheted a vitamint és csodaszerek garmadáját, ha a Lélek szorong, a kedvetlenség megbetegít, a napi erő elfogy.

Ha tehetném, másképpen csináltam volna…

 • A múlton nem tudsz változtatni, de azon igen, hogyan tekintesz a mögötted lévő időre. Ha csak azt látod, amit elrontottál, amit kihagytál, amit elmulasztottál, ami nem sikerült, akkor a kudarcok sora elveszi a kedved a jelentől, kilátástalanság képét mutatja a jövőddel kapcsolatban. Ha azonban azt látod amikor hátra nézel, hogy mit tanulhatsz az előző időszakból, ha mérleget készítesz, miben kell új utakat felfedezned, akkor édes kalanddá válik az életed és nagyon hamar talpra állsz. A jövő hírnökeként, valódi példaképpé válhatsz gyermekeidnek, megbízható baráttá válsz barátaidnak, erős, biztonságos, stabil erővé válsz a családod számára. Olyan emberré leszel, akire számítanak, akiben hisznek, akit a szeretet ölel körül.

 • Hagyd oda a „ha tehetném…” életet!
 • Válj azzá, aki lenni akarsz!
 • Légy nyitott és érdeklődő!
 • A „Pató Pál-ság” ideje lejárt, a cselekvő jelenben az élet többet tartogat a számodra, mint amit remélni mernél.

 Tartozz egy remek társaságba, köss új barátságokat és élvezd, ahogy az életed nagyszerűbbnél nagyszerűbb, új fordulatokat vesz.