A legerősebb antioxidáns, a szív-és érrendszerre jó hatású, koleszterint csökkentő, daganatos betegségek megelőzését segítő, baktérium-, vírusölő, termékenység fokozó, afrodiziákum.

A vérnyomást csökkenti azáltal, hogy meggátolja az angiotenzin-konvertáló enzim működését. A gyümölcs levének fogyasztása gátolja a vírusos fertőzések kialakulását, valamint a gyümölcs magjából készült kivonat antibakteriális hatást fejt ki a plakkra.

A gránátalmának fontos szerepe lehet a rák megelőzésében

A gránátalma magja gazdag fitokemikáliákban, amik jótékony hatással vannak az egész szervezetre. A gránátalma leggyakoribb ilyen anyagai a polifenolok, amiknek bizonyítottan erős rákmegelőző hatásaik vannak. Az olyan erős antioxidánsok, mint a polifenolok javíthatják az egészséges sejtek túlélését, valamit a rákos sejtek halálát is képesek előidézni, ezenfelül megakadályozzák a tumorok növekedését és átterjedését. Az antocianinok gyulladáscsökkentő, antivirális és antimikrobiális tulajdonságokkal rendelkeznek.

A gránátalma javítja a prosztata, a vastagbél és a bél szöveteit, ami igazolja a gyümölcsből készült kivonatok hatékonyságát a különböző betegségekkel szemben. A gránátalma hatékonynak bizonyult a prosztatarák, prosztata megnagyobbodás, cukorbetegség, lymphoma, fertőzés, nátha, oxidatív stressz, koszorúér betegségek, agysérülés (csecsemőknél) és vesebetegségekkel szemben

 A gránátalma fogyasztása

A gránátalma rostban gazdag, ennek révén védi a szívet és biztosítja az egészséges emésztést. Rosttartalma megóvja a szervezetet a keringési problémáktól, csökkenti a diabétesz kockázatát, és segíti az emésztőrendszer hatékony működését

A gránátalma fogyasztásával nagymennyiségű antioxidánst tudunk szervezetünkbe juttatni: ezek megvédik a szervezetet a tápanyagok lebontása során keletkező szabadgyököktől. A szabadgyökök károsítják a szervezet sejtjeit, ennek révén rákot és szívbetegséget okozhatnak. A gránátalmában található antioxidánsok (tanninok, polifenolok, antociánok) felveszik a küzdelmet a szabadgyökökkel, megelőzik a betegségeket. A gránátalma C-vitaminban gazdag, ezért erősíti az immunrendszert. Vitamintartalma révén gyorsítja a sebek gyógyulását, támogatja a növésben lévő szervezetet, és a testi szövetek regenerációjában is segít. Nélkülözhetetlen az erős csontozat, porcok és fogazat kialakulásában.