Goji bogyó – a szuperélelmiszer

Mire jó a GOJI bogyó?

GOJI => CSÖKKENTI A STRESSZT, TÁMOGATJA A MEMÓRIÁT ÉS A TANULÁSI KÉSZSÉGEKET, SEGÍTI A KALCIUM BEÉPÜLÉSÉT A CSONTOKBA.
  • 21%-kal növeli meg minden sejt élettartamát
  • 21 féle ásványi anyag
  • 18 féle aminosav
  • 67x több B1 vitamin, mint a barnarizsben
  • 70x több Zeaxantin, mint a sárga kukoricalisztben
  • több mint 15%-os fehérjetartalom
  • Vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek, aminosavak, enzimek, növényi rostok, szerves savak, poliszaharidok!
Növeli az állóképességet, és segít megszüntetni a fáradtságot, csökkenti a depressziót, és pihentető alvást biztosít.
Jótékonyan hat a szív-, és érrendszer működésére, segít megőrizni az érfalak rugalmasságát.
Támogatja a retina egészségét, az éleslátást, valamint az izom-működést.
Segít a szervezetnek a hormon egyensúly megteremtésében.
Olyan szénhidrátokat tartalmaz, melyek a test energiáját nem növelik, de a sejtek működése szempontjából is kiemelkedő élettani hatásúak.
Segíti az emésztést, a máj méregtelenítését, javítja a vércukor szintet, és gátolja az öregedési folyamatokat.
Joggal nevezik szuper-élelmiszernek ezt a tápanyagokban gazdag gyümölcsöt.
A Goji összhangba hozza a szervezet különböző funkcióit, így növelve az ellenállóképességet, az erőnlétet és az energiát.
Immunerősítő, gazdag elemforrás, pl. nátrium, kálcium, vas, réz, magnézium, szelén.
Erős anioxidáns, és komplex karotinoidokban is gazdag.
Bőséges forrása a szervezet egészséges működéséhez nélkülözhetetlen fehérjéknek, vitaminoknak, poliszacharidoknak, ásványi anyagoknak és omega-zsírsavaknak.
Pozitívan hat a közérzetre, segíti a nyugalmat, jobb sportteljesítményt tesz lehetővé, javítja az alvásminőségét, és segít a fogyásban is.
Egyes hatóanyagai nem csak vízben, hanem zsírban is oldódnak, így nagyon értékes bioaktív anyagokat tartalmazó termék készíthető belőle.
A goji, mint adaptogén, élénkíti és erősíti a szervezetet és a benne zajló egyes folyamatokat, de adaptogén hatásai megnyilvánulnak abban is, hogy a modern világ egyik legalapvetőbb „betegségét”, a STRESSZT kezeli.
A GOJI magas C-vitamin tartalma, bioaktív, immunmoduláló, antidiabetikus, kardiovaszkuláris, és a kognitív képességeket, valamint a látást javító hatása miatt is fontos élelmiszer. Bőséges vitamin, ásványi anyag-, és további létfontosságú tápanyagok forrása.

A GOJI a Föld első számú SZUPERTÁPLÁLÉKA, a leggazdagabb antioxidáns, karotinoid és kálium forrása.

Több mint 50 klinikai vizsgálat bizonyítja, hogy lassítja és gátolja az öregedési folyamatokat, visszafordítja az időskori látásromlást, élesíti a látást, megakadályozza a vérrögképződést és csökkenti a magas vérnyomást.
A goji fokozza az emberi növekedési hormon termelődését az agyalapi mirigy stimulálásával.
Az emberi növekedési hormont a fiatalság hormonjának is nevezik, segíti a jobb alvást, támogatja a gyógyulási folyamatokat, csökkenti a testzsírt és fiatalosabb külsőt kölcsönöz. Innen ered a goji egy másik ismert elnevezése: „Az élet gyümölcse”!!!
A szervezet sejtjei a szabadgyökök folyamatos támadásának vannak kitéve. A DNS-, és sejtromboló tulajdonságú szabadgyökök nagyon reaktívak, és hatalmas energiájába kerül szervezetünknek, hogy megkösse a szabadgyököket és így megakadályozza a nagymértékű sejtkárosodást.
A szabadgyökök a létfontosságú sejteket sem kímélik, mivel mindenáron a hiányzó elektronjukat szeretnék pótolni, így bárhonnan képesek elrabolni azt! A GOJI egyedülálló főmolekulái, a poliszacharidok és a hatékony antioxidánsok védenek a korai öregedéssel szemben és harcolnak a szabadgyökök okozta károsodások ellen az egész szervezetben.
Egy szokatlan C-vitamin elő-anyagot is tartalmaz, amely alapvető eleme az emberi makulának (sárgafoltnak), ami az éleslátásért felelős eleme a szemnek. A goji bőségesen tartalmaz olyan összetevőket, amelyek fokozzák az immunrendszer működését, erősebbé és ellenállóbbá teszik így szervezetünket a kártékony kórokozók elleni harcban is.
A GOJI bogyónak figyelemre méltó története van a kínai orvoslásban és kultúrában, de a modern tudomány is bizonyította már, hogy a növényben valóban jelen van és hatást gyakorol több biológiailag aktív molekula kombinációja.
A hatóanyagok közül a legfontosabb a széles körben tanulmányozott LBP, a komplex arabinogalaktán*** fehérjék egy csoportja, de a goji bogyóban található LBP eltér attól, aminek a szerkezetét és tartalmát más növényekben azonosították.
A GOJI hazájában az emberek 10 évvel tovább élnek, mint mi, hiszen a világ leghosszabb életű embereinek tartott himalájai hunzák étrendjében mind a mai napig szerepel.
.
*** Az arabinogalaktán az immunrendszert és az emésztőrendszert egyaránt jótékonyan befolyásolja.
Használható a bélrendszer egészségének javítására, az immunitás fokozására, de akut betegségek esetén is segítséget nyújt.
Az arabinogalaktán egy immunstimuláns poliszacharid, ami pozitívan hat a bélflórára.
E két tulajdonságának köszönhetően kiváló védelmet nyújt a vírusos és bakteriális fertőzések ellen, de bizonyítottan rákellenes tulajdonságokkal is rendelkezik.
Prebiotikus tulajdonságú, tehát táplálékul szolgál a probiotikus baktériumok számára, amik a fermentáció során olyan rövidláncú zsírsavakat állítanak elő, mint a butirát és a propionát. Mindkettő kulcsfontosságú a vastagbél egészségére nézve, megvédik a bélfalat a betegségektől, és növelik a hasznos baktériumok, például a bifidobaktériumok, lactobacillusok számát.
Az arabinogalaktán kiiktatja a szervezetbe kerülő vírusokat és baktériumokat, mivel magához vonzza a fehérvérsejteket.
Utóbbiak szaporodását ösztönzi is, emellett serkenti a nagy falósejtek cytotoxikus, azaz sejtpusztító hatását, erősítve ezzel az immunrendszert. Alkalmasa arra, hogy rákos vagy prekancerózus sejteket célozzon meg, amelyekből rákos elváltozás fejlődhet ki.
Kimutatták, hogy különösen hasznos krónikus fáradtság szindróma, vírusos hepatitis, HIV és AIDS-fertőzés, valamint autoimmun betegségek esetén. Az prebiotikus tulajdonságú arabinogalaktán révén, a probiotikus baktériumok elegendő táplálékhoz jutnak, így a szimbiotikum nélkülözhetetlen összetevője. ((Forrás: => https://www.greenhealingnow.com/…/the-digestive-and-immune…/))

Legújabb Flavon termékünk, a Flavon Peak Future egyik összetevője a goji bogyó.

A termékről itt találsz  bővebb információt, és itt tudsz jelentkezni a kipróbálására: Megnézem az új Flavon Peak Future-t!