Mit tartalmaz a szőlőmag?

szőlőmag a szőlő valamennyi jótékony összetevőjét koncentráltan és a szervezet számára könnyen hasznosítható formában tartalmazza. Legfontosabb tulajdonsága, hogy rendkívül nagy mennyiségben tartalmaz antioxidáns hatóanyagokat, fenolsavakat, E-vitamint és ásványi anyagokat (K, P, Cu, Mn, Fe).

Mire van jó hatással a szőlőmag?

Ennek köszönhetően a szőlőmag őrlemény fogyasztásával semlegesíthetők a gyulladásokat, szív- és érrendszeri megbetegedéseket, valamint a normálisabbnál gyorsabb sejtöregedést előidéző szabad gyököket.

Különösen jól használható az emlő-, a prosztata-, a vastagbél– és a bőrrák prevenciójában, és a daganatok kezelésében. További gyógyhatása, hogy csökkenti a vérben a káros LDL koleszterin mennyiségét és szabályozza a vérnyomást, ami hozzájárul az érrendszeri betegségek megelőzéséhez, illetve kezeléséhez.
A szőlőmag őrlemény, óvja a bőr és a haj egészségét, megelőzheti a hajhullást. Fogyasztásával a bőr rugalmasabbá, ellenállóbbá és simábbá válik. Flavonoidjai megtisztítják a vért a felgyülemlett toxinoktól.

A szőlőmag kivonata képes védeni az agyat és az idegrendszert a károsodástól, segíthet az Alzheimer-kór esetén  A szabadgyökök semlegesítésével az érfalakat is erősíti, ezzel hozzájárul az érelmeszesedés megelőzéséhez. Mivel a véráramlást is javítja a szervezetben, a szívbetegségek megelőzésében is nagy szerepe van, csökkenti a trombózis kialakulásának esélyét. Segít visszér-tágulat esetén is. Az aranyérben szenvedők is enyhülést kaphatnak általa.

Szerencséjük van vele az allergiától szenvedőknek. A szőlőmag kivonata az ízületi gyulladások okozta panaszok esetén is bevethető. A szemet is védi: aki sokat használja a szemét munka közben, olvas, számítógép előtt ül, annak erősen ajánlott a szőlőmag fogyasztása – javítja a látást.
Csökkenti az esetleges szemgyulladás okozta panaszokat.

További fűszerek, erősítők leírásai:

Guarana

Guarana

Mi is az a guarana? A guarana egy a mai napig gyógynövényként ismert mag, mely az Amazonas őserdőben élő Guarani törzsről kapta a nevét, akik a magvakból gyógyitalt készítenek. Tehát először az amazóniai indiánok fogyasztották nagy...

Kakaó, kakaóbab

Kakaó, kakaóbab

Honnan ered a kakaó, a kakaóbab?A mexikói aztékoknál a királyok itala volt. Európában is elterjedt, de a jelenlegi ital formájában, ill. csokoládéban való felhasználási módja csak a XIX szd. végén alakult ki. Sok kiváló élettani hatása van, és az...

A zöld tea csodája!

A zöld tea csodája!

A zöld tea nem csupán élvezeti termék, hanem természetes gyógynövény, s fogyasztása több krónikus betegség kialakulását megelőzheti. A zöld tea nagyban hozzájárul a fogyáshoz, anélkül, hogy tudnánk róla.Több klinikai vizsgálat is igazolta, hogy napi három...

Fahéj

Fahéj

Milyen fahéj típusok vannak? A két főbb variáns íze különböző. Az amerikai konyhában népszerű kínai fahéjban a csípős íz dominál, míg az Európában ismertebb ceyloni fajta enyhébb, pikánsabb ízű. Őröletlen állapotban kinézetük is könnyen megkülönböztethető:...