Mi is az a guarana?

A guarana egy a mai napig gyógynövényként ismert mag, mely az Amazonas őserdőben élő Guarani törzsről kapta a nevét, akik a magvakból gyógyitalt készítenek. Tehát először az amazóniai indiánok fogyasztották nagy előszeretettel, miután rájöttek élénkítő hatására.

 

Hogyan hat a guarana? Mire jó?

A guarana hatása hasonló a kávéhoz, azzal a különbséggel, hogy hosszan, akár 6-8 órán át tartós frissességet biztosít.  Javítja a testi és szellemi teljesítőképességet, így sportolóknak, illetve szellemi foglalkozásúaknak egyaránt.

A guaranában lévő tanninok és a gyanta segít a súlyvesztésben, javítja a memóriát és antioxidánsként is működik a testben.

Fájdalomcsillapító értéke is ismert, így elsőként a természetgyógyászat fedezte fel magának. Fiziológiai hatása a koffeinnek és származékainak köszönhető. Ezek mennyiségtől függően fokozzák a szívösszehúzódás erejét, gyorsabbá teszik a vizelet-kiválasztást, a zsír és a cukor lebontását, valamint elősegítik a gyomornedv kiválasztását és gátolják a vérlemezkék összecsapódását.

Edzés vagy bármiféle testmozgás előtt érdemes guarana tartalmú italt fogyasztani, mert nemcsak az aktivitást, de a kalóriaégetést is fokozza.

A kutatások alapján a guarana növeli a zsírsavak mobilizálását és energiává történő átalakítását. Egyszerűen szólva, testünk zsírt használ üzemanyagként.

Mivel a koffein csökkenti az étvágyat és segíti a zsírok energiaként való felhasználását, gyakorlatilag állandó alkotóeleme a súlycsökkentő termékeknek.

Hogyan segíti elő a zsírvesztést a gurana?

  • Megnöveli a zsírok energiaforrásként történő hasznosítását, lehetővé téve ezzel a „zsírvesztést
  • Azonnali energialökést ad és a mentális tisztaságot is növeli
  • Stimulálja a központi idegrendszert, ill. a szív-és érrendszert, ami segít legyőzni vagy csökkenteni a fáradtságot

További fűszerek, erősítők leírásai:

Kakaó, kakaóbab

Kakaó, kakaóbab

Honnan ered a kakaó, a kakaóbab?A mexikói aztékoknál a királyok itala volt. Európában is elterjedt, de a jelenlegi ital formájában, ill. csokoládéban való felhasználási módja csak a XIX szd. végén alakult ki. Sok kiváló élettani hatása van, és az...

Szőlő mag

Szőlő mag

Mit tartalmaz a szőlőmag? A szőlőmag a szőlő valamennyi jótékony összetevőjét koncentráltan és a szervezet számára könnyen hasznosítható formában tartalmazza. Legfontosabb tulajdonsága, hogy rendkívül nagy mennyiségben tartalmaz antioxidáns...

A zöld tea csodája!

A zöld tea csodája!

A zöld tea nem csupán élvezeti termék, hanem természetes gyógynövény, s fogyasztása több krónikus betegség kialakulását megelőzheti. A zöld tea nagyban hozzájárul a fogyáshoz, anélkül, hogy tudnánk róla.Több klinikai vizsgálat is igazolta, hogy napi három...

Fahéj

Fahéj

Milyen fahéj típusok vannak? A két főbb variáns íze különböző. Az amerikai konyhában népszerű kínai fahéjban a csípős íz dominál, míg az Európában ismertebb ceyloni fajta enyhébb, pikánsabb ízű. Őröletlen állapotban kinézetük is könnyen megkülönböztethető:...