A zöld tea nem csupán élvezeti termék, hanem természetes gyógynövény, s fogyasztása több krónikus betegség kialakulását megelőzheti.

A zöld tea nagyban hozzájárul a fogyáshoz, anélkül, hogy tudnánk róla.

Több klinikai vizsgálat is igazolta, hogy napi három csésze tea közvetlenül a főétkezések után havi pár kiló súlyvesztéshez vezet, ugyanis a zsíros étel fogyasztása után a teának köszönhetően a zsír nagy része nem szívódik fel szervezetünkben. Fogyasztása ezen kívül serkenti a vérben levő zsiradékok lebomlását, illetve csökkenti a vér koleszterinszintjét (ami az érelmeszesedést gátolja). A daganatok kifejlődését, és korral járó öregedést késleltető hatása is van. Koffein tartalmának köszönhetően megteremti a testi és szellemi egyensúlyt, és elűzi a fáradtságot. A zöld tea kitűnő frissítő nedű agyunk és szellemünk számára, melyet leginkább a benne található koffeinnek köszönhet. Azonban jóval kisebb mennyiség van belőle a zöld teában, mint például a kávéban vagy a fekete teában, ráadásul sokkal lassabban is szívódik fel szervezetünkben.

A zöld tea támogatja agyunk működését

Kutatással is bizonyították már, hogy ha rendszeresen fogyasztjuk a zöld teát, akkor ez képes lehet megakadályozni a szellemi leépülést, a demenciát és az Alzheimer-kórt is. Zöld teában jelen lévő katekinek eredményesen védelmezik az idegsejteket, ami rendkívül fontos hatásuk, hiszen ezzel például a Parkinson-kór kialakulásának kockázatát is csökkenthetik. A zöld teában lévő koffein és az L-karnitin nevű aminosav hozzájárul a minél tökéletesebb agyi funkciók meglétéhez, és ezáltal javíthatja memóriánkat és reakcióidőnket, s kedvünket is pozitívan befolyásolhatja, mivel az L-karnitin serkenti egy nyugtató hatású hormon termelődését is.

További fűszerek, erősítők leírásai:

Guarana

Mi is az a guarana? A guarana egy a mai napig gyógynövényként ismert mag, mely az Amazonas őserdőben élő Guarani törzsről kapta a nevét, akik a magvakból gyógyitalt készítenek. Tehát először az amazóniai indiánok fogyasztották nagy...

Kakaó, kakaóbab

Honnan ered a kakaó, a kakaóbab?A mexikói aztékoknál a királyok itala volt. Európában is elterjedt, de a jelenlegi ital formájában, ill. csokoládéban való felhasználási módja csak a XIX szd. végén alakult ki. Sok kiváló élettani hatása van, és az...

Szőlő mag

Mit tartalmaz a szőlőmag? A szőlőmag a szőlő valamennyi jótékony összetevőjét koncentráltan és a szervezet számára könnyen hasznosítható formában tartalmazza. Legfontosabb tulajdonsága, hogy rendkívül nagy mennyiségben tartalmaz antioxidáns...

Fahéj

Milyen fahéj típusok vannak? A két főbb variáns íze különböző. Az amerikai konyhában népszerű kínai fahéjban a csípős íz dominál, míg az Európában ismertebb ceyloni fajta enyhébb, pikánsabb ízű. Őröletlen állapotban kinézetük is könnyen megkülönböztethető:...