Létezik egy kaktuszfajta, mely nem a szúrósságáról, a szárazságtűréséről, hanem fogyasztó hatásáról ismert. A mexikói nopál, vagy más néven fügekaktusz jótékony hatással van az immunrendszerre, de bevethető a celulitisz és a túlsúly ellen is.

A fügekaktusz jótékony hatásai

Komplex összetételének köszönhetően, mindenki számára ajánlott a fogyasztása. Nem nélkülözi a béta-karotint, C-, B1-, B2-, B3-vitamint, magnéziumot, káliumot, kalciumot, nátriumot, vasat, valamint glukózt, fruktózt és cellulózt sem.

Aminosavakat is tartalmaz, melyek a fehérjék fő építőelemei. Ilyen az immunrendszer serkentése, a vércukorszint szabályozása, valamint az idegesség és a depresszió korlátozása. Szabályozza a gyomor- és bélműködést, javítja az emésztést, tisztítja a vastagbelet és csökkenti az emésztési panaszokat.

A nopál egyike a legismertebb természetes súlycsökkentőknek. Magas rosttartalma csökkenti az étvágyat és csökkenti a zsírok beépülését. Lassítja a gyomor kiürülését, és hatékony anyagcsere-szabályozóként működik a szervezetben. És ez még nem minden! Csökkenti a kötőszövetek folyadék-visszatartását, így az visszakerülhet a nyirokkeringésbe és a véredényekbe. Ennek a bőrszöveti méregtelenítő folyamatnak köszönhetően csökken a celulitisz kialakulása is. Különlegessége, hogy enyhe hangulatjavító hatása is van, miközben mérsékeli az étvágyat.

A nopál aminosavjai, rostjai, és a benne levő B3 segítenek a felesleges vércukrot zsírrá alakítani. Csökkentik a teljes koleszterint, a triglicerid- és az LDL koleszterin- szintet a felesleges zsírsavak megszüntetésével. Ezek azok a felesleges savak, melyek egyébként koleszterinné alakulnának. De stabilizálja és szabályozza a vércukor szintet is, valamint hatékony segítség a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázatának csökkentésében.

Semmiképp sem szabad elhallgatnunk azt sem, hogy a fügekaktusz kivonatnak a daganatos megbetegedések kialakulásának megelőzésében, illetve a daganat növekedésének megakadályozásánál is áldásos tevékenysége van.