A lelkünkben az ünnepek és hétköznapok kavalkádja váltja egymást. A meghitt pillanatok és a munkás hétköznapok hullámvasútja. Mindegyik időnek megvan a maga szerepe az életben. Az év vége, az év elő, a fogadalmak, a tervek egyvelege.

Ha jól terveztük az évet és jól végeztük a munkát, akkor szélesre tárhatjuk lelkünk kapuját az öröm számára. A mosoly, amit a jól végzett munka, az eredmények áttekintése csal az arcunkra, eltörli a gondok barázdáit.

Talán maradtak még megoldatlan kérdések az életünkben, amiket nem sikerül azonnal megoldani, és visszük magunkkal. Azonban nagyon fontos, hogy időről időre megköszönjük a jót, megköszönjük az erőt, ami átsegít bennünket a nehezebb időszakon. Mert az erő, amivel nap, mint nap nekiindulunk az életnek, roppant energiával bír. Merítünk belőle minden ébredéskor, számba véve az aznapi teendőt.

Vedd minden nap birtokba a személyes erődet

Ahhoz, hogy átlásd a rendszert, amiben létezel, nem kell semmi különös dolog. Csupán szemlélődve, ámbár éberen részt venni a mindennapokban. Amikor sietsz, amikor csak átrohansz a feladatokon, könnyen hibázol. Százfelé a gondolat, szétszóródik a figyelem. Amikor azonban beleengeded magad, megéled a percet, ott vagy, benne vagy abban, amit cselekszel, akkor ez a titokzatos erő melléd szegődik. Átsegít, átemel egy konfliktuson. Bölccsé tesz, mert megkérdi tőled: „Megéri rohanni? Megéri az indulat? Együtt működsz az élet áramlatával?”

Érdemes figyelni ezekre a kérdésekre, és őszinte választ adni rá. Ha elhangzik a kérdés és igazi a válasz, akkor az éppen érkező feladat sokkal jobban sikerül. Mert nem tévesztesz célt. Nem engeded meg magadnak, hogy egy hirtelen érzelmi kitörés, vagy egy nemleges válasz elrontsa a jól tervezett napot. Nem engedi, hogy letérj az utadról, amely a cél elérésére lett kijelölve.

Egyszer fenn, egyszer lenn?

Nem kell, hogy így legyen! A hegy tetejére csodás szerpentin visz fel! Olyan, amelyen haladva biztos a győzelem. Vannak, akik egyenesen, meredeken vágnak neki a feladatok hegyének. De ez nem mindig a siker útja. Könnyű visszacsúszni, legurulni, elfáradni, feladni. Persze van, akinek ez is sikerül.

A hullámvasút csak a vidámparkban jó élmény, de az játék idő. Az életünk azonban éles bevetés. Ezért saját, jól felfogott érdekünkben érdemes komolyan venni. Azonban a könnyedség az, ami sokaknál hiányzik. A könnyedség nem mámor. A könnyedség az az erő, ami szabaddá tesz, mégsem komolytalan. A könnyedségnek van egy nagy-nagy titka. Kellemessé teszi a személyiséget. Vonzóvá tesz. Kisugárzást ad.

Tervezd a holnapokat

Naponta játssz el a gondolattal, hogy mi mindennek örülnél nagyon? Most még tét nélkül, csak úgy megtöltve fantáziáddal a teredet. Készülj az eljövőre. Úgy készülj, hogy a Te terved sikerüljön.

Megmutatom, hogyan tervezheted jól az évet. Olyan bátor és könnyed eleganciával, amire mindannyian vágyunk, ha az életünk alakulásáról álmodozunk. Bármikor csatlakozol a programunkhoz, sosem késő, hogy alakítsd a sorsod.

Olvasd a Rózsaleveleket, nézd a videókat, ismerd meg a lehetőségeidet! A Rózsaleveleket a jobb oldalon lévő rózsára kattintva tudod kérni.

Tartozz egy remek társaságba, köss új barátságokat és élvezd, ahogy az életed nagyszerűbbnél nagyszerűbb, új fordulatokat vesz.