Felgyorsult idő, szaporodó feladatok, tág perspektívák, egyben szűkülő lehetőségek korát éljük. Folyamatosan nyílik a gazdaság-társadalmi olló. Könnyebb lecsúszni, mint valaha. Ugyanakkor a felemelkedés, a pályaorientáció, a pályamódosítás, a változás, új életpályamodell kiépítése is mind előttünk van. Az, hogy melyik vonatkozik majd ránk, nagymértékben múlik a reziliencia képességünkön (változtatási képesség, rugalmasság), a találékonyságunkon, a kreativitásunkon, az új dolgok/módszerek elfogadására való nyitottságunktól. Mindazonáltal a legszebb álom is csak álom marad, ha hiányzik a cselekvőképesség.

Jó közérzet, vitalitás, magas kreatív energia élettani hatásai

Amikor szárnyal bennünk az életerő, akkor a hegyet is elhordjuk. Minden feladatra van erőnk. Sőt, motiválnak a kihívások. Amikor azonban erőnk híján vagyunk, akkor a legjobb ötletünk is a számítógép és a gondolat-dobozaink mélyén szunnyadnak, és ott is maradnak. Mert kinek van ereje a mindennapi kötelezettségeken túl álmokat megvalósítani permanens fáradtság, kedvetlenség idején? A jó közérzet, amikor jól érezzük magunkat a bőrünkben a legjobb start pont. A kreatív részünknek is kell táplálék. A vitalitás, a testi-szellemi erőforrások együtt nyitják meg a kaput előttünk.

 

Nem csak a munkabírásunkon múlik a személyes siker

Lehetsz testileg (orvosi értelemben) egészséges, mondjuk úgy, hogy felismert betegség mentes, ha az energiaközpontod nincs maximálisan feltöltve. A test szükséges energiájához, kiváló működéséhez pedig kellenek a vitaminok, ásványi anyagok, flavonoidok, méregtelenített, jól feltöltött sejtek. Ahhoz, hogy egy ember, vagy egy egész család az egészségét a mai környezeti terhelés mellett megőrizze, egész nap ezzel kellene foglalkoznia. Az ételek rossz minősége, légszennyezés, minden szempontból egészséges ivóvíz nem egyszerű kihívás. Emellett a mentális egészség, kreativitást tápláló elfoglaltságok, testi-lelki egyensúly megőrzése, szellemi táplálék biztosítása is szükséges! Az örömforrást pedig még nem is említettük, amit a jól lét és a siker megélése jelent. A nagybetűs élet koránt sem egyszerű mutatvány annak ellenére, hogy a 21. század technikai és orvosi vívmányai sok szempontból rendelkezésre állnak.

 

A vitális élet mindenkinek alapjog

Nincs annál jobb megoldás, mint a preventív életmód.  Ezt egyre többen felismerik. Ahhoz azonban, hogy az életünk részévé váljon, szokássá is kell tennünk egy elhatározott életmódot. Amennyiben így teszünk, akkor a gyermekeink már ebbe a szemléletmódba nőnek bele!

 

A gyermeket tanítani kell az egészségre!

Egy felnőtt sem képes mindig mindenre odafigyelni. A gyermek még kevéssé koncentrált, hiszen kis korában a tudatosság még nem a sajátja. Ezért szokás szintjén érdemes kialakítani nála az egészségére fordított figyelmet. Ahogy megtanítjuk neki, hogy reggel, étkezés után és este, lefekvés előtt fogat kell mosni, úgy azt a szokást is be lehet építeni a napirendjébe, hogy az egészségét védő táplálék kiegészítőt is minden nap magához vegye. A flavonoidok ugyan is az ő számára is létfontosságúak. Sokszor az is előfordul, hogy a gyermek nem szereti a zöldséget, gyümölcsöt. Ennek egyszerű és kézenfekvő megoldása a Flavon Kids és a Falvon Peak Future. A gyerekek imádják! Gyors, egyszerű, praktikus és finom!

 

 

A szabadság elérhető

Az új nemzedéknek teljesen más elképzelései vannak a munkáról, mint a néhány évtizeddel  ezelőtti generációknak. Szeretik, élvezik és igénylik a szabadságot. Egyre több cég a lojalitást, a munkaadóhoz való kötődést a home office munka lehetőségével alakítja ki. Amikor olyan tevékenységet választunk, ami a szabadságot és a minőségi életet együtt biztosítja, akkor a boldogság és elégedettség érzés könnyebben elérhető. Ez a vágy persze nem csak a fiatalokban él. Minden korosztály szereti a kreatív, önálló és prosperáló megoldásokat. Ehhez pedig nem kell más, mint, hogy megtaláljuk a helyünket a világban. Jó kapcsolatokat alakítsunk ki magunk körül. Hiszen az sem kérdés, hogy ma a legnagyobb értéknek az egészség és a család mellett, a kapcsolati tőkét tartjuk.

 

A pénz nem boldogít…

A pénz nem boldogít a mondás szerint. Azonban nyugalmat ad, perspektívát jelent. Beruházhatunk, vállalkozhatunk, segíthetjük a családot, támogathatjuk a gyerekeinket, utazhatunk, minőségi életet élhetünk, szabadabbak lehetünk, mint a megfelelő anyagi források hiányában. A stressz gyakran tartós formában van jelen, ha a forrásaink szűkösek.

A számlák befizetése, a csekkekkel való sakkozás lehangoló. Mit fizessünk be? A napközit, vagy a gázszámlát? Fenntartási és rezsi költség, vagy biogyümölcs? Felújítás, vagy napi lavírozás? Nehéz kérdések. Erő és vitalitás vesztéshez vezet. De nem kell, hogy így legyen!

 

 

Vitális életek…

Van olyan, amikor lehet mindent egyben? Vannak olyan konstrukciók, amikor lehetünk egészségesek, lehetünk kreatívak, vállalkozó szelleműek. Belekezdhetünk valami újba, találhatunk társakat, új barátokat. Pályát módosíthatunk, ha kedvünk tartja. Nem csak rajtunk múlik, mit érünk el az életünkben. Melyik álmunkat váltjuk valóra? Egy azonban biztos. Egyedül ritkán sikerül csodát tennünk. Az álmok valóra váltásához el kell indulni. Minden siker az első lépéssel kezdődik. Ha pedig beváltjuk az álmainkat, földi valósággá tesszük, mindennapi életünk részévé válik a siker, annál jobb példát nem is mutathatunk a gyermekeinknek, hogy Ők is merjenek az álmaik megvalósításába fogni.

 

Tarts velem!

Szórádiné Páll Rózsa

Életminőség szakértő

+36 30 341 8660

www.rozsamax.hu

http://www.flavonmax.com/rozsamax

https://www.facebook.com/rozsa.szoradine