Az élet kincsei

Úgy tartják az egészség a legnagyobb kincs a világon. Ha az elvész, akkor minden erőforrást a visszaszerzésére kell fordítani. Ez pedig gyakorta sokba kerül. Néha az életünkbe is. Ezért valóban mindennél fontosabb, hogy vigyázzunk erre a kincsünkre. Azonban nem ez az egyetlen érték, amit óvnunk érdemes. A család, a szeretteink a másik értékünk, amiért bármit megtennénk. Szerencsés ember vagyok. Nekem mindkettő megadatott. Csodálatos férj, 3 csodás gyermek, tartalmas élet.  Tudtam, hogy ezek valós értékek. Olyan kincsek, amelyek nem pótolhatók. Ezért is döntöttem úgy, hogy valóban mindent megteszek azért, hogy sokáig élvezhessem a szeretet örömét, a munkám gyümölcsét.

Kereskedelmi-gazdasági szaktanárként sok évtizedig fiatalokat tanítottam. Szerettem részese lenni a fejlődésüknek, tudásuk gyarapításának. A változás képessége, a rugalmasság így lételememmé vált. Amikor pályamódosításra került sor, nem ijedtem meg a kihívástól. A családom maximálisan támogatott abban, hogy valami teljesen újba kezdjek. A szakmámat nem hagytam abba teljesen, hiszen ma is tanítok. Emberek szemléletformálását segítem. A munkatársaimat tanítom. Élen járok a munkámban, hogy a velem együtt munkálkodóknak mindenben segíteni tudjak. Bíznak bennem, hisznek abban, amit csinálunk.

Ez a munka nem más, mint az egészség megőrzése. A magam példájából pontosan tudom, mennyit ér az egészség, a vitalitás. Az is erőt ad az élethez, ha a család mellett sok barát, jó munkatárs veszi körül az embert. Motiválom őket, hívom magammal a feladatokban. Sokukkal több is ez, mint munkakapcsolat. Barátság, szövetség, értékes együttlét. Öröm így az élet. Egyfajta teljesség.

A hála része az életemnek. Örülni tudok minden kicsi sikernek. Ezek új és új inspirációt adnak. Ösztönöznek a nagyobb sikerek felé fordulni. Az eredményeket számon tartom, mert erőt adnak, amikor szükségem van rá. Tudom mit értem el eddig. Ahogy azt sem felejtem el, amit a sikerekhez kellett teljesíteni. Dolgoztam, hittem magamban és a céljaimban. Megtettem mindent, ami ahhoz kellett, hogy ott tartsak, ahol ma vagyok.

Ehhez bizony szemléletváltásra volt szükség. Elhinni és átélni azt, hogy a siker kortalan adomány. Nem az számít, mikor kezdesz bele saját magad valódi felépítésébe. Csak az számít, mennyit teszel meg ezért? Hagyod-e elkedvetleníteni magad, ha valami nem sikerül elsőre, vagy úgy tekinted, mint egy állomást. Egy lépcsőfokot, ami a célodhoz vezet.

Sokszor mondják, szeresd magad. Ha így teszel, valóra válnak az álmaid. Az enyémek valóra váltak. A legnagyobb kincseket birtoklom. Szerető család, egészség. Céltudatosság. Az örömből fakadó hála. Olyan munka, amellyel nem csak a saját családomra vigyázhatok, hanem nagyon sok család életét tehetem örömtelibbé. Mert ők is birtokolhatják az élet legnagyobb kincseit. Nem kell hozzá más, csak felismerni azt, hogy ezek valójában lehetőségek. Amihez semmi különleges dologra nincs szükség. Csupán egy választás, egy döntés. egy felismerés. Felismerés, hogy a céltudatosság tanulható, a pályamódosítás az élet része lehet, a család az az érték, ami erőt ad. Az egészségre pedig koránt sem olyan nehéz vigyázni. Csak egy kis tudatosság, figyelem és akarat kell hozzá. Nyitottság és körültekintés.

Nem vagyok rendkívüli. Egy ember vagyok, egy nő, aki szereti a családját, és elégedett az életével, mert olyan dologgal foglalkozhatok, ami tényleg boldoggá tesz. Az egészség megőrzésével, az emberek szemléletformálásával. Rendszeresen osztom meg a tudásomat azokkal, aki nyitottak az egészségük védelmére.