A zöld tea nem csupán élvezeti termék, hanem természetes gyógynövény, s fogyasztása több krónikus betegség kialakulását megelőzheti.

A zöld tea nagyban hozzájárul a fogyáshoz, anélkül, hogy tudnánk róla.

Több klinikai vizsgálat is igazolta, hogy napi három csésze tea közvetlenül a főétkezések után havi pár kiló súlyvesztéshez vezet, ugyanis a zsíros étel fogyasztása után a teának köszönhetően a zsír nagy része nem szívódik fel szervezetünkben. Fogyasztása ezen kívül serkenti a vérben levő zsiradékok lebomlását, illetve csökkenti a vér koleszterinszintjét (ami az érelmeszesedést gátolja).

A daganatok kifejlődését, és korral járó öregedést késleltető hatása is van. Koffein tartalmának köszönhetően megteremti a testi és szellemi egyensúlyt, és elűzi a fáradtságot.

A zöld tea kitűnő frissítő nedű agyunk és szellemünk számára, melyet leginkább a benne található koffeinnek köszönhet. Azonban jóval kisebb mennyiség van belőle a zöld teában, mint például a kávéban vagy a fekete teában, ráadásul sokkal lassabban is szívódik fel szervezetünkben.

Támogatja agyunk működését

Kutatással is bizonyították már, hogy ha rendszeresen fogyasztjuk a zöld teát, akkor ez képes lehet megakadályozni a szellemi leépülést, a demenciát és az Alzheimer-kórt is.

Zöld teában jelen lévő katekinek eredményesen védelmezik az idegsejteket, ami rendkívül fontos hatásuk, hiszen ezzel például a Parkinson-kór kialakulásának kockázatát is csökkenthetik. 

A zöld teában lévő koffein és az L-karnitin nevű aminosav hozzájárul a minél tökéletesebb agyi funkciók meglétéhez, és ezáltal javíthatja memóriánkat és reakcióidőnket, s kedvünket is pozitívan befolyásolhatja, mivel az L-karnitin serkenti egy nyugtató hatású hormon termelődését is.